Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

De mooiste Tawny Ports van Graham

Graham brengt drie tawny ports uit in een tube. Een echte Tawny krijgt zijn naam niet zomaar. Daarvoor moet die minimaal drie jaar rijpen op houten vaten. Het hout zorgt niet alleen voor de diepe taankleur, maar geeft de port ook steeds meer smaak. Die is zachter en complexer dan de Ruby; Men proeft onder andere karamel, noten en een vleugje chutney. In de verte haal je er misschien ook wel vijgen uit.

 

Tawny-port is moeilijker te maken, omdat het een ‘blend’ is. Deze port bestaat uit een melange van meerdere jaren. De makers proeven elke twaalf maanden om de consistentie van de smaak in de gaten te houden. Geen overbodige luxe, zeker als u bedenkt dat sommige Tawny’s wel tien tot veertig jaar in het vat liggen te rijpen. Dit proces stopt zodra de port in de fles zit. Ook een Tawny bewaart u ongeopend gerust een paar jaar, zonder smaakverlies. Eenmaal ontkurkt, heeft u twee maanden de tijd om ervan te genieten.

 

Graham's 20 Year Old Tawny Port (in tube)

De kenmerkende nootachtige Tawny geur is al goed te ruiken. De smaak is droger dan Ruby maar nog wel zoetig. Het heeft een veelzijdig karakter met een goede balans. Deze port heeft een voortreffelijke kwaliteit met een geweldige complexiteit en harmonie. Kleur: diepe amber met een goud-bruine kleur. Neus: een mooie aroma van noten (amandelen), honing, marmelade, karamel, toffee, butterscotch en vijgen. Smaak: rijk, zacht en subtiel met een perfecte balans met een lange elegante afdronk. Consumentenadviesprijs: EUR 45,- Heerlijk bij belegen en rijpere kaassoorten, dadels, vijgen, noten en chocolade. Of schenk de Port licht gekoeld bij het dessert: crème brûlée of vanille ijs. Serveer licht gekoeld.

 

Graham's 30 Year Old Tawny Port (in tube)

Dit is een ultieme tawny poert. Complex en prachtig. Kleur: een mooie amberkleur. Neus: Mooie aroma’s van noten, rozijnen, gedroogd fruit, sinaasappelkschil, chopcolade en karamel. Smaak: dit is een echte tawny poort met een mooie balans van zachte ronde smaken en een lange afdronk. Consumentenadviesprijs EUR 99,50. Deze Port komt het best tot zijn recht in combinatie met oude Hollandse kazen, maar ook met romige kazen, of een noten-, of  vijgentaart. Serveer licht gekoeld

 

Graham's 40 Year Old Tawny Port (in tube)

Dit is de meest bijzondere Aged Tawny Port met een overweldigende intense smaak. Kleur: Amber. Neus: geuren van delicaat fruit, rozijnen, noten en karamel. Smaak: de smaken van deze 40 year Old zijn zacht, rijp en rijk en de afdronk is prachtig lang. Consumentenadviesprijs: EUR 149,50. Een port om zo van te genieten met stevige kazen, of een mooie sigaar. In combinatie met donkere chocolade is deze Tawny een evaring op zich. Serveer de port licht gekoeld.

 

Deze fantastische Tawny Ports zijn verktijgbaar bij de Wijnkring en de betere slijters.