Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Alle informatie over frisdrank, water en sap op nieuwe website FWS

Vanaf vandaag kan iedereen die op zoek is naar informatie over frisdrank, mineraalwater, vruchtensap en siroop of meer wil weten over de drankensector, terecht op www.fws.nl. De website van de Nederlandse vereniging frisdranken, waters, sappen (FWS) heeft een nieuwe look en feel gekregen en speelt hiermee nog beter in op vragen van de bezoeker. Zo kunnen ook nieuwe producenten en importeurs van o.a. frisdranken en mineraalwaters met al hun vragen terecht op www.fws.nl. FWS neemt hiermee de rol over van het (opgeheven) productschap Dranken dat tot 1 januari 2015 deze vorm van informatievoorziening voor haar rekening nam.


Raymond Gianotten (directeur FWS): "Vragen van producenten en importeurs over wetgeving rond onze producten, verwezen we voorheen door naar de Commissie Frisdranken & Waters van het Productschap Dranken. Nu de Productschappen zijn opgeheven, vinden we het belangrijk dat deze informatie wel beschikbaar blijft. Ook voor producenten die (nog) geen lid zijn bij FWS. Bij de ontwikkeling van onze nieuwe website hebben we hier rekening mee gehouden en kan deze actuele informatie op www.fws.nl worden nagelezen."Lees alles over de producten en actuele thema's
Informatie die bruikbaar is voor nieuwe producenten en importeurs gaat over wetgeving omtrent de producten, etikettering, voedselveiligheid, additieven en verbruiksbelasting. De nieuwe website geeft daarnaast algemene informatie over de producten frisdrank, mineraal- & bronwater, vruchtensap en siroop: Wat is de geschiedenis van deze producten, hoe zijn ze samengesteld, welke soorten worden onderscheiden en hoe verloopt het productieproces? Maar ook actuele thema's komen aan bod, zoals de veiligheid van zoetstoffen, de balans van een gezond gewicht, de verschillende verpakkingen, het recyclingsproces van deze verpakkingssoorten en de consumptiecijfers die FWS jaarlijks presenteert. Kijk op www.fws.nl voor een totaaloverzicht.