Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Witbier het speciaal bier van de zomer

Een glas bier smaakt het beste op een warme dag, witbier is het meest populaire speciaal bier in de zomer en in de warme maanden kiezen vrouwen vaker voor rosébier. Zomaar wat resultaten uit het Nationaal Bieronderzoek 2014. Leuke feiten begin september, wanneer de thermometer richting de 25 graden gaat en de zomer weer voor even terug lijkt te zijn.Elk seizoen heeft zijn eigen populaire speciaal bier
Pils blijft de populairste biersoort in alle jaargetijden. Van de speciaal bieren drinkt de Nederlandse bierliefhebber het liefste witbier in de zomer (23%). Vrouwen kiezen in de warme maanden regelmatig rosébier (lente: 22%, zomer: 27%). In de koudere maanden kiest men vaak voor donkere speciaal bieren. In de herfst is bockbier het meest gedronken speciaal bier (21%). In de winter valt de keuze vaker op overige speciaal bieren (19%).

Segment speciaal bieren blijft groeien
Cees-Jan Adema: "Pils blijft qua volume veruit de grootste categorie. Andere biersegmenten winnen echter de laatste jaren aan terrein. Zo groeide het segment speciaal bieren met maar liefst 15% in 2013 tot 790.000 hectoliters. We merken dat de consument steeds vaker op zoek gaat naar nieuwe smaken en variaties. De vraag naar laag alcoholische bieren, zoals Radler, is daar ook een goed voorbeeld van. De consument kiest heel bewust voor een mooi glas bier dat past bij dat specifieke moment. De brouwers spelen hier op in door veel variatie aan te bieden. Niet alleen door het aanbieden van verschillende biersoorten, maar ook door de variatie in alcoholpercentages van 0% alcohol tot zwaardere speciaal bieren."