Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Budelse Brouwerij introduceert 4 nieuwe biologische bieren

“De lente is de tijd van het nieuwe begin, een passend moment om vier nieuwe Budelse bieren te introduceren” zegt Gerard Arts, directeur en brouwmeester van de Budelse Brouwerij. Eind april 2014 zien maar liefst 4 biologische bieren tegelijkertijd het licht. Het gaat om Budels Radler, Budels Weizen , Budels Blond 4,7% en Budels Malty Dark 0,0%.

 

4 smaken

Budels Radleris de eerste biologische Radler van Nederland. Deze mixdrank  van Budels biologisch bier en biologische citroenlimonade  munt uit door een verfrissende smaak en een mooie pure troebelheid.  Het alcoholpercentage bedraagt 2,2%. Dit maakt het een prima keuze voor een terrasmomentje tijdens een lange fietstocht!

Budels Weizenis een heerlijke witbier van hoge gisting,  van Duitse oorsprong.  De Weissbiergist is bepalend voor de aangename, fruitige geur.  Het is een heerlijk fris bier met een zachte afdronk.

Budels Blond 4,7% is een bijzonder biologisch blond bier, met gist op de fles. Dit, in combinatie met de toevoeging van verfijnde hopsoorten in de vorm van Hallartauer Tradition en Spalter Select, geeft het bier een aangename bitterheid en fijn hoparoma.  

Budels Malty Dark 0,0%is het tweede alcoholvrije bier van de Budelse Brouwerij. De donkere kleur dankt dit bier aan het gebruik van speciale gerstemouten. Deze dragen ook bij aan de verrassende smaak van dit alcoholvrije speciaalbier! Het ontdekken waard!

 

Logisch, biologisch!

Het assortiment biologische bieren van de Budelse Brouwerij kent een groeiende populariteit. De keuze om onze nieuwe bieren te brouwen van biologisch geteelde grondstoffen, was dan ook snel gemaakt. Budels is de enige brouwerij van Nederland die ook biologische alcoholvrije bieren brouwt. Alle Budelse Bieren worden volledig klimaatneutraal gebrouwen!

 

Verkrijgbaarheid

Alle bieren zijn begin mei  2014 verkrijgbaar in flessen van 30 cl.

Budels Blond 4.7%  en Budels Weizen zijn ook verkrijgbaar in fusten van 20 liter.

 

Budelse Brouwerij

In 1870 is de Budelse Brouwerij B.V. opgericht door de overgrootvader van Harry, Carine en Gerard Arts. Vandaag de dag runt de vierde generatie deze onafhankelijke familiebrouwerij in Budel. Van jongs af aan hebben zij de kneepjes van het brouwersvak meegekregen. Er worden inmiddels 18 verschillende bieren gebrouwen waarvan er 9 biologisch zijn. Het assortiment wordt aangevoerd door het  paradepaardje Budels Pilsener dat gebrouwen wordt met zacht brouwwater dat de basis vormt  voor een verfijnde smaak.  Voor meer informatie: kijk op www.budels.nl