Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Verwen je moeder met een verrukkelijke taart

Moederdag komt er weer aan dus wordt het tijd om je moeder eens goed in de watten te leggen. Met de cream likeur van Amarula kan je haar pas echt goed verwennen zeker in combinatie met een zelfgemaakt cadeau. Verras haar daarom met een overheerlijke Amarula carrot cake. Zelfgemaakt in eigen keuken met een beetje hulp van papa en Amarula. Een cadeau dat je moeders hart laat smelten.

 

Van moeders voor moeders

Amarula wordt in Zuid-Afrika zorgvuldig bereid en dat proef je. Vooral Afrikaanse vrouwen spelen hier een grote rol in, zij zorgen voor de oogst van de heerlijk ruikende en smaakvolle marula vrucht en eveneens knopen zij de goudkleurige touwtjes die de fles helemaal afmaakt. Door het werk dat deze vrouwen verrichten voor Amarula kunnen zij hun kinderen een toekomst geven. De cream likeur is dus van moeders, voor moeders.

 

Made with love

Amarula kan niet alleen worden gebruikt in koffie, cocktails, shotjes en gerechten, je maakt er ook heerlijke desserts mee. Met dit recept voor een smakelijke carrot cake maak jij je moeder gegarandeerd blij.

 

Ingrediënten:

300 grambloem

2 theelepels bakpoeder

1,5 theelepel baksoda

1 eetlepel Mixed Spice (mix van kaneel, piment, nootmuskaat, gember, kruidnagel en koriander)

1 eetlepel zout

4 grote eieren, op kamertemperatuur

310 ml olie

300 gramkristalsuiker

300 gramgeraspte wortelen

150 gramverse ananas, goed uitgelekt

150 grampecan noten, in stukjes gehakt

60 ml Amarula

170 gramabrikozenjam (zonder stukjes)

 

Roomkaas suikerglazuur:

60 gramboter

250 grampoedersuiker, gezeefd

15 ml Amarula

125 gramroomkaas of magere kwark

 

Decoratie:

Gekarameliseerde stukjes ananas en pecan noten

 

Ter voorbereiding:

Verkruimelde biscuitjes

 

Recept:

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en zeef dit twee keer. Klop de eieren en voeg geleidelijk de suiker toe. Doe dit met een mixer op de hoogste stand gedurende ongeveer 3 minuten, tot het een dik mengsel is. Voeg langzaam de olie toe en mix het mengsel nog 2 minuten. Voeg vervolgens de geraspte wortelen, ananas, pecan noten, Amarula en de abrikozenjam toe en kneed het deeg met je handen. Doe de droge ingrediënten bij het mengsel en roer om met een spatel tot alles goed is gemengd. Vet een springvorm met een diameter van circa 28 centimeter in. Bekleed de bodem met bakpapier of bestrooi de bodem met droge biscuitkruimels. Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart in 1 uur en 10 minuten gaar op 180°C. Laat de taart 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt.

 

Glazuur:

Klop de boter en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Roer het mengsel voorzichtig bij de Amarula en de roomkaas. Mix het geheel niet te lang, dan kan het waterig worden.

                                                                                                      

 

Overige informatie

 

Amarula

Website:                                www.amarula.nl

Verkoopprijs:                        € 9,99 voor een fles van 35 cl

€ 15,69 voor een fles van 70 cl                                          

Verkrijgbaar bij:                  alle slijterijen en ‘cash & carries’

Alcoholpercentage:              17%