Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Nieuwe ‘crowdsourced whisky’ The Glenlivet

Duizenden whiskyliefhebbers uit 37 landen hebben gestemd voor de nieuwe limited edition van The Glenlivet. Met 39% van de stemmen kwam ‘Exotic’ als winnaar uit de bus. De verkiezing was onderdeel van een oproep van The Glenlivet aan hun whiskyfans wereldwijd, The Glenlivet Guardians, om hen voor de eerste keer ooit de nieuwste limited edition te laten kiezen. Master distiller Alan Winchester gaf Guardians drie keuzes: Classic, Exotic en Revival. Hiervan ontving Exotic de meerderheid in stemmen. Deze wordt nu gelanceerd als ‘The Guardians’ Chapter’, naar het aanzienlijke aandeel die Guardians hadden in de verkiezing. De nieuwe whisky is non-chill filtered (48,7% vol) en wordt beschreven als een rijke en unieke single malt.

 

De zeer beperkte oplage is vanaf april in Nederland verkrijgbaar en kost € 69,95. The Guardians’ Chapter heeft gerijpt in Hogsheads, American Oak en voormalige Spaanse sherryvaten voor een rijke, exotische twist. Het resultaat heeft de kenmerkende fruitigheid van The Glenlivet, met een rijke, kruidige ondertoon. Tonen van sappige rozijnen, pure chocolade en sinaasappelschil, in balans met specerijen volgen op aroma’s van vruchtengebak, zoete gekonfijte appel en een zweem sinaasappelmarmelade met een lange, licht droge afdronk.

 

“Het verhaal van ‘The Guardians’ Chapter’ eindigt niet hier,” zegt Alan Winchester. “Dit is een unieke kans om te genieten van een limited edition single malt die wordt bewonderd en geliefd door duizenden whiskyliefhebbers. Onze Guardians hebben historie geschreven in de lange geschiedenis van onze distilleerderij. Dit is hun erfgoed en ik ben erg blij met de enthousiaste reacties die we hebben gekregen op de keuze die de Guardians hebben gemaakt.”

 

Om lid te worden van The Glenlivet Guardians, bezoek: www.theglenlivet.com/guardians