Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Dilmah lanceert nieuwe high-end theelijn in Nederland

Afgelopen zondag is in tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in Zeeland een bijzondere High Tea georganiseerd voor een select gezelschap van fijnproevers. De middag stond volledig in het teken van een primeur van theeproducent Dilmah uit Sri Lanka. De introductie in Nederland van de exclusieve theelijn ‘The Teamaker’s Private Reserve’ (vooralsnog exclusief te verkrijgen bij het Zeeuwse Inter Scaldes en binnenkort bij meer sterrenrestaurants) en de lancering van een geheel nieuwe Ceylonthee; de ‘Opata Estate Silver Jubilee Oolong thee’. Chef-kok Jannis Brevet serveerde zijn gasten een heerlijke High Tea met verschillende op de Single Estatethee afgestemde gerechten.

 

Chef-kok Jannis Brevet en gastvrouw Claudia Brevet bereidden voor deze speciale gelegenheid een High-Tea voor met uitsluitend pure ingrediënten. “De thee van Dilmah is uniek om mee te werken. We hebben ons weken voorbereid om de ultieme combinatie van smaken neer te zetten. We proberen graag nieuwe concepten uit met kwaliteitsproducten. Thee heeft de eigenschap om smaken te versterken net als wijn, hier hebben we met name op gelet. Het was erg succesvol en wij zijn er trots op dit als eerste restaurant op deze manier te hebben kunnen neerzetten. We gaan dit zeker een vervolg geven.”, aldus Jannis Brevet.

 

Primeur voor Nederland

Oprichter Merrill J. Fernando en zijn zoon Dilhan reisden af naar restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen voor de ‘First European Serve’ van de Opata Estate Silver Jubilee Oolong thee en de lancering van The Teamaker’s Private Reserve, de meest exclusieve single estate theecollectie van Dilmah. De verfijnde theelijn leent zich uitstekend voor een High Tea en hoogwaardige culinaire creaties met thee.

 

Over The Teamaker’s Private Reserve

Deze 16-delige theecollectie van The Teamaker’s Private Reserve is een eclectische verzameling van zeldzame en verfijnde theesoorten verbouwd op 8 verschillende theeplantages (estates) in Sri Lanka. Elke soort is uitgekozen door Merrill J. Fernando, oprichter van Dilmah. De theesoorten hebben talloze smaken, texturen en kleuren, en variëren van de elegante smaak van de Ceylon Single Estate Silver Tips tot aan de rokerige Ceylon Souchong thee. Voor een overzicht van alle theesoorten en plantages ga naar www.teamakersreserve.com.

 

Over Dilmah: passie voor èchte thee

25 jaar geleden ontstond in Sri Lanka vanuit kennis, empathie, ondernemerschap en passie een idee. Dit idee van de toen 58-jarige theeproducent Merrill J. Fernando werd een unieke combinatie van zijn levenswerk. Hij wilde de hoge kwaliteit onvermengde thee die in zijn land werd verbouwd delen met de rest van de wereld. De heer Fernando verklaarde ‘business a matter of human service’ en noemde het bedrijf Dilmah, naar zijn zoons Dilhan en Malik. De theeproducent biedt vele soorten thee,verbouwd op de 47 plantages van de familie Fernando in Sri Lanka. Het theemerk is inmiddels wereldwijd succesvol in meer dan 100 landen. Dagelijks zorgen 70 geavanceerde theeverpakkingsmachines er voor dat de Dilmah thee kan worden geëxporteerd zodat mensen wereldwijd de ervaring van echte, oorspronkelijke thee kunnen ervaren. Anno 2013 is Nederland aan de beurt om uitgebreider kennis te maken met Dilmah.