De nieuwe Suunto 9 Baro Titanium is een geavanceerd multisport GPS-horloge voor veeleisende atleten. Wat direct opvalt is de superaccu met een zeer lange gebruiksduur tot 120 uur. Dat maakt de Suunto 9 uitermate geschikt voor duursporters. Het horloge is zeer compleet met onder andere een 24/7 optische polshartslagmeting, kleurenaanraakscherm en verwisselbare bandjes.

 

 

Het topmodel van Suunto 9 heeft een barometer en een bezel van titanium. Het horloge is ook verkrijgbaar in een voordelige versie zonder barometer. De Suunto heeft 80 vooraf ingestelde sporten. De voortgang van je trainingen volg je in de Suunto Movescount App die al je activiteiten registreert en je op de hoogte houdt van je wekelijkse trainingsdoelen. De connectie met je smartphone toont ook inkomende oproepen, sms-berichten en agendameldingen op het horloge.

 

Slimme accutechnologie
Zoals gezegd zorgt de slimme accutechnologie voor een veel langere gebruiksduur. Wanneer het horloge alleen gebruikt wordt voor tijd gaat het 14 dagen mee. Zodra het horloge op een trainingsmodus staat gelden verschillende duurtijden. Zo gaat het horloge 25 uur mee op Performance, 40 uur met Endurance en 120 uur in de Ultra Mode.

 

Je wordt op tijd gewaarschuwd om je horloge weer op te laden wat met een USB-kabel supersnel gaat. Je wordt zelfs tijdens je activiteit gewaarschuwd als de gekozen instelling te veel van je batterij vergt en je beter een zuinige instelling kunt kiezen.

 

Naast de reeds genoemde features beschikt het horloge ook over een kompas en POI (Point of Interest) en hoogtenavigatie met ETA, restafstand, POI naderingsalarm, stormalarm, weertrend en zonopkomst- en zonsondergangstijden. Daarnaast is het horloge 100m waterbestendig en heeft het FusedSpeed en FusedTrack dat ervoor zorgt dat de GPS minder energie verbruikt en toch je snelheid en route bijhoudt.

 

Informatie
De Suunto 9 serie is verkrijgbaar bij de outdoorspeciaalzaak en -webshop. Consumentenadviesprijs Suunto 9 Baro Titanium € 699 en de Suunto 9 Black, White en Lime € 499. Ga voor meer informatie naar www.suunto.com.

 

Over Suunto
Suunto is van origine maker van kompassen, maar heeft sinds de jaren zestig met het fabriceren van elektronische duikinstrumenten een rijke historie in de duiksport opgebouwd. Later veroverde het merk in korte tijd de outdoorwereld met de komst van het outdoorhorloge Vector. Sindsdien is het assortiment van Suunto met steeds meer vernuftige horloges uitgebreid, die dan ook al snel polscomputers werden genoemd. Op dit moment is Suunto de absolute marktleider in de duiksport, outdoor, watersport en speelt een prominente rol in de trainings- en fitnessmarkt.