Plotseling naar de wc moeten, terwijl je aan het shoppen, fietsen of met de auto onderweg bent. Voor iedereen herkenbaar, maar niet altijd even plezierig. Openbare toiletten zijn soms lastig te vinden en hygiënisch ondermaats. Tork, onderdeel van hygiëne- en bosproductenfabrikant SCA, slaat daarom de handen ineen met HogeNood, dé smartphone-applicatie waarmee dichtstbijzijnde toiletten snel gevonden en beoordeeld kunnen worden. Naast criteria als afstand en toegankelijkheid kunnen bezoekers het toilet vanaf vandaag ook beoordelen op hygiëne, sfeer & design, geur en toiletartikelen. Met deze introductie streven beide organisaties naar een positievere toiletervaring.

 

Feedback voor medegebruikers én exploitant

De HogeNood-applicatie biedt toegang tot bijna 4.000 toiletlocaties in Nederland en België en bood al informatie over de afstand, toegankelijkheid (baby’s, rolstoelen, etc.), openingstijden en kosten van toiletgelegenheden. Vanaf vandaag kunnen bezoekers de toiletten ook beoordelen op hygiëne, sfeer & design, geur en toiletartikelen. “We zijn trots op het toevoegen van deze extra criteria. De gebruiker deelt de beoordeling niet alleen met andere gebruikers, maar ook met de exploitant van het toilet. Zo ontstaat er enerzijds meer transparantie over de staat van openbare toiletten en anderzijds kan de exploitant deze feedback goed gebruiken voor toiletoptimalisatie”, aldus Renée Remijnse, marketing manager bij Tork Benelux. De applicatie geeft ook inzicht in beoordelingen die zijn gedeeld via de HogeNood4Business-tablet, die vast in toiletruimtes zijn geplaatst. Zo kan de exploitant nog gerichter sturen op het efficiënt onderhouden en verbeteren van de faciliteiten, een belangrijk doel van Tork.  

 

HogeNood is beschikbaar voor iOS en Android. U kunt meer informatie vinden over HogeNood via www.hogenood.nu.

 

Over Tork®

Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de horecasector, de gezondheidssector alsook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen en de industriële sector. Tot de producten behoren dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier. Door ervaring op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid is Tork marktleider in Europa geworden. Tork is een wereldwijd merk van SCA en een betrokken partner voor klanten in meer dan 80 landen. Het actuele nieuws en de innovaties van Tork vindt u onder www.tork.nl.

 

Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA

SCA is een toonaangevend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf. De Groep ontwikkelt en produceert duurzame personal care-, tissue- en bosproducten. Verkoop vindt plaats in ongeveer 100 landen via een aantal sterke merken, waaronder wereldwijd TENA en Tork en regionaal Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo en Vinda. Als Europa’s grootste particuliere boseigenaar, legt SCA een bijzondere nadruk op duurzaam bosbeheer. De Groep heeft rond de 44.000 medewerkers en de verkoop in 2013 bedroeg 10.7 miljard EURO. SCA is gesticht in 1929, heeft zijn hoofdkwartier in Stockholm, Zweden en is genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm. Voor meer informatie gaat u naar www.sca.com.