Twee op drie Belgen verwachten van hun smartphonecamera dezelfde kwaliteit als van een spiegelreflexcamera en daar gaat het allemaal om bij deze smartphone.

 

Een paar weken geleden bracht het Chinese merk Huawei de P Smart op de markt, ook wel “Huawei’s new Killer Budget Smartphone genoemd”. Die nieuwe Huawei vult een gat in de markt. Het bevat kenmerken die de duurdere smartphones hebben en toch blijft het een relatief goedkoop toestel. De P smart draait op Android 8.0 Oreo en is zeker niet voor iedereen weg gelegd. Het is een van de meer uitgebreide versies van Android, maar eens je er mee op gang bent bevat het zeker een paar leuke features.

 

 

Het eerste wat meteen opvalt is het edge-to-egde 18:9 scherm. Het 5,65 inch scherm biedt de mogelijkheid om al de ruimte te gebruiken waardoor de smartphone niet zo groot is en je toch kunt genieten van je groot full HD+ scherm. Doordat de hele voorkant bestaat uit scherm is de vingerscan achteraan geplaatst.

 

Maar het aspect waar deze smartphone er met kop en schouders bovenuit steekt is toch zijn dual camera. De P smart heeft twee camera’s één van 13 en één van 2 megapixels. Je maakt foto’s van topkwaliteit. De grote diafragma’s zorgen voor meer lichtinval voor rijke, gedetailleerde en levensechte foto’s, terwijl de Dual Camera ervoor zorgt dat je perfecte scherptediepte opnames kunt maken met bokeh-effect. Overdag dan toch, want in het donker is de camera niet ideaal en zeker niet altijd even scherp.

 

De P smart is uitgerust met een KIRIN 659 met 3GB ram chip. Dit is niet de sterkste processor maar ook zeker geen slechte voor de prijs van het toestel.

 

Door de dual sim van de P smart ben je altijd op twee verschillende nummers bereikbaar en kan je je werk- en privé telefoonnummer van elkaar gescheiden houden. Dit kan enkel als je het geheugen van 32GB niet wilt uitbreiden. 

 

De smartphone is uitgerust met een batterij van 3000 mAh en gaat gemakkelijk heel de dag mee.

 

Ook heeft de P smart snufjes zoals de Dual Bluetooth verbinding waarmee je met twee audioapparaten tegelijk verbonden kan zijn. Luister bijvoorbeeld naar je favoriete muziek via een bluetooth headset, terwijl je de data van je fitness-band uitleest. Ook het smart split screen is een leuke toevoeging, met één druk op de knop kan je je scherm splitsten. Als je een belangrijk berichtje binnen krijgt tijdens het streamen van je favoriete film of serie, kan je gewoon verder kijken en antwoorden op je berichtje.

 

 

Zelf vind ik het een mooie gsm die een beetje een iPhone uitstraling met zich mee brengt en zeker fijn in de hand zit.  Dit komt voor een groot stuk doordat de behuizing van aluminium is en niet van plastiek. Een minpuntje aan de telefoon is de micro-usb poort, tegenwoordig begint  de USB c-poort een standaard te worden vind ik. Al bij al een zeer fijn toestel, zeker in zijn prijsklasse.