Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Slimme lantaarn geeft licht, power en nog veel meer

De Baselantern XL van BioLite is de eerste lantaarn waar verlichting gecombineerd wordt met Bluetooth-connectiviteit. Dankzij de bijbehorende Low Energy App wordt je smartphone automatisch de afstandsbediening van de lantaarn. Hiermee kun je een gewenste kleur instellen en deze elk moment veranderen of dimmen.

 

 

Verder wordt de lantaarn met Proximity Activation automatisch uitgeschakeld als je wegloopt en ingeschakeld zodra je weer in de buurt komt met je smartphone. Daarnaast is de app voorzien van een timerfunctie en wordt de energiestatus van de batterij van de lamp erop weergegeven. Je kunt ook extra verlichting koppelen aan de Baselantern met de BioLite SiteLight. Deze is dimbaar voor veel sfeer op de camping.

 

Powerbank
De Baselantern is voorzien van twee USB ingangen en een Micro-USB ingang voor het opladen van smartphones en andere kleine apparaten. De batterij voor het opladen van de apparatuur moet wel van tevoren opgeladen worden, maar dan kun je er ongeveer drie keer een telefoon mee opladen. De twee pootjes van roestvrijstaal kun je deze in verschillende posities neerzetten of ophangen aan bijvoorbeeld een uitstekende tak.

 

Informatie
De BioLite Baselantern XL is verkrijgbaar bij de outdoorspeciaalzaak en diverse wegshops. Winkeladviesprijs € 119,95. De BioLite SiteLight komt per paar op € 34,95. Ga voor meer informatie naar Technolyt.nl.
 

Over BioLite
De missie van BioLite is om Energy Everywhere ™ te brengen – vooral in ontwikkelingsgebieden in Afrika en India – met revolutionaire producten op het gebied van koken, opladen en verlichting. Vanuit een duurzaam business model (Parallel Innovation) wil BioLite de wereld veranderen en energie en rookvrije branders zo breed mogelijk beschikbaar maken. Drie miljard mensen koken op rokerig open vuur, vaak binnen, waardoor elk jaar vier miljoen mensen vroegtijdig komen te overlijden. Dat was aanleiding voor Jonathan Cedar en Alec Drummond om de BioLite HomeStove te ontwikkelen. Hun aanpak is niet gebaseerd op filantropie (korte termijn) maar op een duurzaam business model: Parallel Innovation (lange termijn). Dat wil zeggen dat BioLite haar opbrengsten uit de ‘westerse’ outdoormarkt investeert in een duurzame business in ontwikkelingsgebieden. Ze zijn gestart in 2009, en al meer dan 20.000 gezinnen koken met HomeStoves, waardoor meer dan 70.000 mensen binnen schonere lucht inademen. Meer informatie vind je op www.bioliteenergy.com waar je ook het Annual Impact Report 2016 kunt downloaden.