Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Met één check zien of telefoon nep of gestolen is

Binnenkort kan men in Nederland met één check zien of een mobiele telefoon niet gestolen, niet geblokkeerd en geen imitatie is. Dat koopt met een stuk meer vertrouwen. Ook de verkoper kan hiermee aantonen dat het apparaat betrouwbaar is. In Groot-Brittannië en de Verenigde Staten is dit al jaren gebruikelijk. Kopers en verkopers van gebruikte elektronica voeren een check uit als zij spullen kopen of verkopen.

 

Om dit mogelijk te maken is PortingXS uit Delft een samenwerkingsverband aangegaan met Recipero uit Groot-Brittannië. Recipero is hier al jarenlang de beheerder van de database van gegevens over mobiele telefoons en andere elektronica. Of het nu om gevonden, verloren of gestolen informatie gaat, over fabrikantsinformatie, geblokkeerde status of andere kenmerken gaat: het staat er allemaal in. Zij gaat nu samen met PortingXS onder de naam ReciperoXS deze diensten in Nederland aanbieden.


"Het platform wordt, als het gaat om mobiele telefoons en andere elektronica, de schakel tussen consument, winkelier, politie, verzekeraar, bank en recycler. Eén sluitend systeem." Aldus Ronald Vlasman, directeur van PortingXS. "We werken op dit moment met data afkomstig van zo'n 18.000 verschillende politiebureaus om te controleren of er met elektronica iets aan de hand is om zo misstanden aan te pakken. Ook werken grote winkelketens zoals het Britse Carphone Warehouse met ons platform om te checken of er niets aan de hand is met de toestellen die zij inkopen. Ook de gewone man of vrouw op straat, zoals jij en ik, maakt gebruik van het platform door een certificaat te verstrekken bij verkoop op Ebay. We worden zelfs door hen geadviseerd. Dit kan zometeen ook in Nederland."


Het platform wordt op dit moment ontwikkeld en zal vanaf augustus in Nederland live gebracht gaan worden.