Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Bescherming tegen LED licht uit display dankzij Anti Blue Light

Als specialist voor smartphone- en tabletaccessoires introduceert het merk Mobiparts als eerste Nederlandse bedrijf een Anti Blue Light filter voor smartphones. Dankzij een speciaal ontwikkeld Anti Blue Light filter in de Mobiparts screen protector wordt schadelijk blauw LED licht van de smartphone aanzienlijk gereduceerd. Dit speciale filter absorbeert het schadelijke blauwe spectrum uit de LED verlichting met circa 35%. Voorlichting en gezondheidsrisico's van blauw LED licht.

 

"LED licht kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen, en daar moeten consumenten op gewezen worden, vooral omdat we er met zijn allen steeds meer aan worden blootgesteld". Dat stelde de Gezondheidsraad eind januari van dit jaar. LED licht wordt niet alleen gebruikt in lampen, maar ook in beeldschermen van onder meer smartphones en tablets. De verlichting daarin wordt met elke generatie sterker en deze apparaten worden steeds vaker gebruikt, zowel zakelijk als privé. De Gezondheidsraad pleit voor de ontwikkeling van producten die blauw LED licht reduceren.

 

Wetenschappelijk onderzoek
Iemand die een jaar lang elke ochtend en elke avond in het felle licht van zijn smartphone kijkt, maakt 76,8% meer kans om na zijn veertigste volkomen blind te worden. Ook springen er meer bloedvaatjes in het hoornvlies, waardoor vaker bloedende ogen optreden.'

  • 49,2% : Van de Nederlandse vrouwen tussen de 18 en 20 jaar heeft bijna de helft een slaapstoornis
  • 30,4% : Een derde van de Nederlanders komt niet aan de kritische ondergrens van zes uur slaap per nacht.
  • 7 uur : Gemiddeld slaapt de Nederlander 7 uur, terwijl een volwassene tussen de 7,5 en 8,5 uur slaap nodig heeft.
  • 6,5 uur : Nederlandse mannen tussen de 40 en 50 jaar slapen het minst: ze komen aan slechts 6,5 uur gemiddeld per nacht.
  • 19% : Bijna één op de vijf Nederlanders is een uitgesproken ochtendmens; 17,6 procent is een echt avondmens.

 

Anti Blue Light filter en smartphone
De Tempered Glass Screen Protector met Anti Blue Light van Mobiparts is een ultradunne beschermlaag van gehard glas. Het beschermt het display van het toestel optimaal tegen krassen en stoten. De Glass Screen Protector is toestelspecifiek om een perfecte pasvorm te garanderen. Hierdoor biedt het maximale bescherming aan het display. Dankzij het Anti Blue Light filter in de screen protector wordt de hoeveelheid schadelijk blauw LED licht van de smartphone aanzienlijk gereduceerd. Dit speciale filter absorbeert het schadelijke blauwe spectrum uit de LED verlichting dat traanogen, irritatie en mogelijk ook schade aan het netvlies van de ogen kan veroorzaken.

Over Mobiparts

  • Sinds 2008 actief met het ontwikkelen van een breed scala aan mobiele accessoires
  • Niet alleen voor de populaire smartphones, maar ook voor de minder bekende merken en modellen heeft Mobiparts een goed passende en duurzame beschermhoes,
  • Speelt in op trends en ontwikkelingen uit de muziek en mode industrie
  • Ook een ruim aanbod van tablet accessoires, kabels, laders, gadgets en meer
  • - Een kwalitatief hoogwaardig product, een compleet assortiment