Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Proef met mobiel betalen op scholen van start

Vanaf vandaag vindt er op het Veurs Lyceum in Leidschendam een proef plaats waarbij scholieren via hun mobiele telefoon bij de schoolkantine kunnen betalen. Het Veurs Lyceum is daarmee de eerste school waar je met je smartphone kunt betalen. De proef wordt uitgevoerd door de mobiele betaaldienst Daalder in samenwerking met Van Leeuwen Catering dat ruim 90 gezonde en duurzame schoolkantines exploiteert in de regio Zuid-Holland. Als de pilot slaagt, willen Van Leeuwen Catering en Daalder mobiel betalen ook beschikbaar maken voor de overige scholen uit het portfolio van de Leidsschendamse cateraar. In totaal worden er dan zo’n 70.000 scholieren bereikt in Nederland. 

 

Met Daalder kunnen leerlingen gemakkelijk betalen voor hun lunch of tussendoortje. Gebruikers zetten eerst geld op hun Daalder e-wallet. Vervolgens kan er betaald worden met de telefoon. De cateraar op zijn beurt heeft geen extra pinkastjes meer nodig en betaalt een lage fee per transactie.

Techsavy
De cateraar verwacht veel van de proef die loopt tot en met juli. Marco van Stappershoef, Directeur onderwijscatering Van Leeuwen Catering ONTDEK: “Onze scholieren zijn heel techsavy en doen alles al via hun mobieltje, dus ermee betalen ook. Ook is het prettig dat ouders met Daalder precies het saldo kunnen bijvullen van hun kinderen en daardoor continue inzicht hebben in hun bestedingsgedrag. Zo biedt mobiel betalen voordeel voor zowel de kinderen als de ouders.”
Oprichter Renz Millenaar van Daalder: “Leerlingen hoeven bij wijze van niet eens meer naar de kassa te lopen. Zo wordt betalen handig, snel en efficiënt.”

De Daalder-app is een initiatief van de Amsterdamse start-up Daalder. Het bedrijf lanceerde de app in maart na een proefperiode waarin honderden consumenten de app hebben kunnen testen bij een selectie winkels en horecagelegenheden. Inmiddels is de gratis app ook officieel te gebruiken bij de bij de pilot aangesloten winkels. De Daalder-app draait op zowel Android als IOS.

Over mobiel betalen
Betalen met je mobiel is wereldwijd aan een snelle opmars bezig. Zo betalen in de VS consumenten al in veel winkels met Google Wallet en Apple Pay en geeft volgens recent onderzoek een grote meerderheid van de Nederlandse telefoonkopers (87%) aan in de toekomst te willen betalen met hun smartphone. In Nederland experimenteert tot nu toe naast Daalder alleen de Rabobank via dochtermaatschappij MyOrder en PayPal met mobiel betalen.

Over Daalder
Daalder is opgericht door ondernemers Renz Millenaar en Romke de Vries. Daalder heeft een applicatie ontwikkeld gericht op het faciliteren van mobiele betalingen. Volgens CEO van Daalder, Renz Millenaar, voorziet Daalder in een tweeledige maatschappelijke behoefte: enerzijds de behoefte van de consument aan snelheid en gemak en anderzijds de behoefte van bedrijven aan lage transactiekosten en een snellere ontvangst van betalingen.

Over Van Leeuwen Catering/Veurs Lyceum
Van Leeuwen Catering op maat is een gevestigde naam in de regio Zuid-Holland. Met enkele succesvolle innovatieve concepten, zoals ‘ONTDEK’, maakt de cateraar zich hard voor gezond eten. Het bedrijf exploiteert ruim 90 gezonde en duurzame schoolkantines in de regio Zuid-Holland. Een van de scholen die zij bedient is het Veurs Lyceum, een school met een breed onderwijsaanbod van gymnasium, atheneum, havo en mavo.

Kijk voor meer informatie op de website (www.daalder.nl)