Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

E-M5 Mark II Limited Edition grijpt terug naar titanium OM-icoon

Voor fans van high-end camera’s uit vroegere tijden is de OM-3Ti een echte klassieker. Met de komst van van een Limited Edition van de meest recente OM-D E-M5 Mark II wordt een groot eerbetoon gebracht aan dit titanium SLR-icoon. De schitterende, gerestylede OM-D E-M5 Mark II wordt beschikbaar in een oogstrelend retro-design in titanium tinten, die een link legt met een tijdperk waarin de basis gelegd werd voor de uitmuntende Olympus Micro Four Thirds camera’s van vandaag de dag. Naast de toevoeging van de titanium elementen onderscheidt deze Limited Edition zich van het reguliere OM-D E-M5 Mark II-model door een speciale lederen strap en een genummerde bezitterskaart met een quote van OM designer Yoshihisa Maitani, compleet met een premium, lederen kaarthouder.


De bezitterskaart omvat een numerieke aanduiding tussen de 1 en 7000, waarmee de gebruiker een uniek getal heeft als bewijs van de beperkte oplage van slechts 7000 stuks. De OM-D E-M5 Mark II Limited Edition is beschikbaar vanaf juni 2015 als body (adviesprijs € 1199,-) of in een kit met de allround m.Zuiko Digital ED 14-150 mm 1:4.0-5.6 II (adviesprijs € 1599,-).

Een nieuw icoon
Ondanks dat er al zo’n 20 jaren verstreken zijn sinds de introductie van de OM-3Ti, heeft de E-M5 Mark II opvallend veel overeenkomsten met zijn illustere voorganger. En dat is niet alleen visueel. Zo bieden beide camera’s bijvoorbeeld een geweldig alternatief voor de zwaardere en grotere speigelreflex-modellen. Ook in de 80’s en 90’s had Olympus OM al de reputatie van lichtgewicht en eenvoudig mee te dragen camera’s met een hoge kwaliteit en innovatieve vindingen, zoals het dempingssysteem voor reductie van het klappen van de spiegelbewegingen en het multi-spot lichtmetingsysteem. De OM-D E-M5 Mark II zet zet die tradities voort met kleinere afmetingen, robuuste bouwkwaliteit en ’s werelds meest krachtige
5-assige beeldstabilisatie-systeem. Zoals ook de TIPA-award jury terecht opmerkte, is dit de camera die ideaal is voor spontane fotografie ‘on the move’.

OM-D E-M5 Mark II Limited Edition
In een oogopslag:

> Collector’s item met een beperkte oplage van 7000 stuks
> Titanium afwerking herinnert aan de OM-3Ti
> Wordt geleverd met unieke lederen strap en een genummerde bezitterskaart in een premium afgewerkte kaarthouder.

 


Een icoon in titanium
De OM-1, die in 1973 geïntroduceerd werd, verbond de wereld van een oogstrelend design met dat van professionele mogelijkheden, waarna de OM-3Ti het schitterende en prachtige hoogtepunt werd binnen deze ontwerpfilosofie. Zijn titanium bodem was niet alleen lichter van gewicht, maar was daarnaast beter bestand tegen corrosie en hitte, en zelf 6x robuuster. En visueel moest iedere camera uit die tijd in de OM-3Ti zijn meerdere bekennen.
De OM-D E-M5 Mark II Limited Edition brengt eerbetoon aan dat tijdperk met een oogstrelende kleur en een aantal onmiskenbare OM ontwerpkenmerken.

Geschiedenis van toen, kwaliteit van nu
Het design van de OM-D E-M5 Mark II mag dan teruggrijpen naar het verleden; in ieder ander opzicht is het de meest innovatieve machine die hedendaags verkrijgbaar is, waarvan ook de TIPA award jury stellig een aantal sprekende kenmerken onderschreef: “Gehuisvest in een stof-, spatwater-, en vorstbestendige behuizing, biedt de E-M5 Mark II met zijn
16.1 MP LiveMOS sensor en TruePic VII beeldprocessor een breed scala aan creatieve opties en een ISO bereik tot 25.600. De camera beschikt over een 2.36MP electronische viewfinder en een 1.037K LCD touchscreen. Daarnaast is de autofocus verbluffend snel, presteert de camera ook in low- light situaties perfect en is er een snelheid te halen van 10 frames per seconde. Zelfs beschikt de camera over een High Res Shot-mogelijkeid, waarbij foto’s van 40 megapixel gemaakt kunnen worden door 8 frames te combineren.”

Natuurlijk wordt deze nieuwste telg in de OM-D familie als eerste geroemd om zijn opmerkelijke titanium ‘looks’, luxe lederen accessoires en zijn geweldige gevoel die het bij iedereen oproept die de E-M5 Mark II vasthoudt. In essentie is dit de tool voor spontane, creatieve fotografen en filmmakers. De camera is kleiner en lichter en biedt filmmakers de mogelijkheid scherpe, vloeiende opnames te maken zonder gebruik van videorigs, steadycams en statieven.

Extra garantie
Bezitters van een Olympus camera hebben de mogelijkheid om de garantie kostenloos met 6 maanden te verlengen. Hiervoor kunt u zich registreren op myolympus.olympus-consumer.com/


Voor meer informatie over de OM-D E-M5 Mark II Limited Edition en M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4-5.6 II, bezoek onze OM-D website.
OM-D E-M5 Mark II

Limited Edition KENMERKEN:
> ‘s Werelds beste 5-assige beeldstabilisatie-systeem
> Eenvoudig mee te nemen, lichtgewicht en compact met stof-, spatwater-, en vorstbestendige behuizing.
> OM-D Movie voor bioscoopachtige opnames in Full HD kwaliteit tot 60 FPS.
> 3” vari-angle touchscreen en groot 2,36MP electronische viewfinder.
> 40 MP High Res Shot

> Ingebouwde Wifi voor connectie met een smartdevice via Olympus Image Share (OI.- share)

 

* TIPA 2015: ‘Best Compact System Camera Expert’
** Per mei 2015. Onder verwisselbare lens camera’s – inclusief DSLR’s - op de markt, en Olympus’ eigen tests. Volgens CIPA tests condities.
*** 6 maanden extra bovenop de wettelijke garantie in het land van aankoop.

 

Productspecificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Kijk voor de meest recente specificaties op de Olympus-website www.olympus-europa.com