Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Nederlandse vrouw geeft zichzelf een 7 voor haar uiterlijk

Met het zelfbeeld van de Nederlandse vrouw is niks mis. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 400 Nederlandse vrouwen die meededen aan de eerste Body & Beauty Enquête uitgevoerd in samenwerking met Bio-Oil. De Nederlandse vrouw is niet onzeker over haar uiterlijk en geeft zichzelf een 7. Daarbij schat het gros van hen in dat de buitenwereld hen óók met een 7 beoordeelt en dat hun partner hen een 8 geeft.

 

Ruim voldoende

Iets meer dan de helft (50,6%) van de respondenten geeft haar uiterlijk het cijfer 7, bijna een vijfde kwalificeert zichzelf met een 8 (19,9%) en een vrijwel gelijkwaardig aantal doet dit met een 6 (17,4%). Vijf  van de ondervraagde vrouwen (1,2%) beoordeelden zichzelf met een 9. Minder dan één procent (0,7 %) vindt dat zij er uitmuntend uitziet en geeft zichzelf het rapportcijfer 10. Van de ondervraagden gaf tien procent zichzelf een onvoldoende. Met minder dan het rapportcijfer 2 (slechts 1 persoon) beoordeelde niemand zich.

Tevreden partner

Meer dan een vijfde van de ondervraagde vrouwen heeft geen partner. Van degenen die wèl een partner hebben schat ruim een derde (35,5%) in dat deze erg tevreden is met het uiterlijk van zijn of haar partner. Zij vermoeden dat hun partners hen een 8 geven. Ruim een vijfde (21,6%) denkt dat hun partner hen met een 7 beoordeelt en slechts een klein percentage (1,2%) vermoed dat haar partner haar een onvoldoende geeft met het cijfer 5. Bijna twaalf procent denkt dat hun partner hen een 9 geeft, ruim vier een half procent van de vrouwen denkt dat hun partner hen met een 10 beoordeelt.

3 voornaamste verbeterpunten

Nederlandse vrouwen willen voornamelijk slanker zijn, een strakkere buik en betere huid hebben. De methoden die ze daar het liefst voor gebruiken zijn sporten, huidverbeterende cosmetica en make-up. Nederlandse vrouwen hebben geen grote voorkeur voor plastische chirurgie en injectables. Zij komen het liefst fysiek in beweging om hun uiterlijk te verbeteren.

Slank nog steeds de grootste ambitie

Ruim vijftig procent (54,4%) vindt haar gewicht een verbeterpunt. Vrijwel evenveel vrouwen is ontevreden over haar buik (51,2 %) en ruim een derde (36,9%) vindt de kwaliteit van haar huid onder de maat. Een kwart is minder tevreden met haar billen, daarop volgen de tanden, haren, borsten en nagels. Ruim zeven procent is content met haar hele lichaam en een kleine twee en een halve procent zou wel wat zwaarder willen zijn.

Zwanger is mooier

Van de zwangere respondenten vindt meer dan de helft (60%) zichzelf nu mooier dan voor de zwangerschap. Tien procent vindt zichzelf er momenteel slechter uitzien en 30 procent denkt niet anders over haar uiterlijk dan voor de zwangerschap.

Littekens

Bijna 85 procent van de respondenten heeft op haar lichaam een litteken, met name op de buik en in het gezicht. Maar ook knieën, onderbenen, armen, handen en borsten zijn vaak voorzien van deze gedenktekens. De voeten, billen, enkels, schouders en nek zijn volgends de dames minder geschonden. De oren het minst van allemaal.

De 11 aantrekkelijkste vrouwelijke kenmerken

Vrouwen vinden andere vrouwen het meest aantrekkelijk wanneer zij: een verzorgd uiterlijk hebben (88,6%), een stralende glimlach (74,1%), een mooie oogopslag (57,0%), humor bezitten (47,8%), aandacht aan persoonlijke hygiëne besteden (42,3%), lekker ruiken (40,5%), een mooi gebit hebben (36,8%), mooie borsten (13,2%), benen (10,2%) en billen (ook 10,2%). En last but not least vindt ruim zeven en een half procent (7,7%) van de ondervraagden kraaienpootjes aantrekkelijk.

Over de Body & Beauty Enqûete

De Body & Beauty Enquête van Awareness Engineers wijst jaarlijks uit wat Nederlandse vrouwen van zichzelf vinden, hoe zij hun uiterlijk kwalificeren en hoe zij denken dat hun omgeving dit doet. Het onderzoek van dit jaar is uitgevoerd in samenwerking met Bio-Oil, een gespecialiseerd huidverzorgingsproduct dat helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken.

Bio-Oil

Bio-Oil heeft 126 huidverzorgingsprijzen gewonnen en is sinds haar globale lancering in 2002 uitgegroeid tot het bestverkopende product in 14 landen voor de behandeling van littekens en huidstriemen. Het huidverzorgingsproduct voldoet aan verschillende veiligheidsvoorschriften volgens de Reguleringen van het Europees Parlement en de Raad van Cosmetische Producten. Bio-Oil is daarbij lid van Beauty Without Cruelty International.