Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Can Watch, het duurzame designhorloge van gerecyclede blikjes

Eco & fair webshop MoreThanHip heeft haar assortiment uitgebreid met de Can Watch, een horloge gemaakt van gerecyclede frisdrankblikjes. Een regelrechte blikvanger die is bekroond met de Red Dot Design Award 2013. Bovendien is de Can Watch een zeer duurzaam horloge: niet alleen door het combineren van gebruikte aluminium blikjes en restleer voor de polsband, maar ook doordat de productie plaats vindt in een sociale werkplaats in Hong Kong. De Can Watch is voor € 119,- te koop bij www.morethanhip.nl.


De Can Watch wordt gemaakt van twee bodems van frisdrankblikjes. Nadat het aluminium tot hoogglans is gepolijst, worden deze door het binnenwerk met geïntegreerd uurwerk aan elkaar bevestigd. Onder de glazen wijzerplaat bevinden zich eenvoudige zwarte wijzers. De kast van dit duurzame horloge heeft een diameter van 6 cm en is 3 cm hoog, waardoor het zeer prominent op de pols aanwezig is. De stoere band is gemaakt van restleer, heeft een mooi, grof stiksel en is met opvallende schroefjes vastgezet aan de kast. De polsband is 3 cm breed en sluit een geborstelde roestvrijstalen gesp.


De Can Watch is ontworpen door Alchemist Creations, een in 2012 opgericht collectief van drie jonge ontwerpers uit Hong Kong. Het motto van Alchemist is "Turn Neglect Into Shine", ofwel het creëren van aantrekkelijke designproducten uit afgedankte dagelijkse materialen. Inherent aan deze filosofie is tevens het inschakelen van sociaal kwetsbare groepen voor de productie. Naast de eerlijke beloning voor de mensen in de sociale werkplaats, laat Alchemist 5% van de winst weer terug vloeien naar deze instelling. Deze combinatie van creatief gebruik van afvalmateriaal en de sociale productie heeft de Can Watch de ‘Best of the Best’ Red Dot Design Award 2013 opgeleverd.


De Can Watch is voor € 119,- te koop bij www.morethanhip.nl. Er is keuze uit een honingbruine of een groene lederen polsband. Het horloge is verpakt in een mooie kartonnen doos en voorzien van leuke bijsluiter met achtergrondinformatie.