Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Less Sugar, less guilt

Hands Off My Chocolate introduceert de lekkerste 85% cacao-chocoladereep:  Seriously Dark. In een blinde smaaktest, waarbij verschillende 85% cacao-chocolades werden getest, kwam deze reep verreweg als beste uit de bus. De fantastische smaak is extra bijzonder omdat de reep slechts 11 gram suiker per 100 gram chocolade bevat. Dat maakt Hands Of My Chocolate niet alleen het leukste en lekkerste chocolademerk, maar ook nog eens het meest guilt-free. Less sugar, less guilt.

Lees meer...

Gedroogde zeesla uit Oosterschelde

Op 21 en 22 januari jongstleden introduceerde Your Well, the Seaweed Company, in samenwerking met de leverancier Seaweed Harvest Holland, op de Bio-beurs in Zwolle gedroogde zeesla uit de Oosterschelde in consumentenverpakking. Met de introductie van deze zeesla, onder de merknaam DeliZee, zeewier uit de Oosterschelde, is een nieuwe ontwikkeling ingezet op het gebied van culinair gebruik van Nederlandse zeewier.

Lees meer...

AquaFarm: voedsel telen op zelfreinigende vissenkom

De zelfreinigende vissenkom waarmee je voedsel en kruiden kunt verbouwen, de AquaFarm, is voortaan ook verkrijgbaar in Europa. Het zelfvoorzienende ecosysteem is al een grote hit in Amerika en Canada, waar er honderdduizenden van zijn verkocht. Bovenop de vissenkom groeien groenten en kruiden als basilicum, tijm, tarwegras, oregano, munt of peterselie, die het water zuiveren en die gevoed worden door de ontlasting van de vis.

Lees meer...

Culinaire December-surprises

Het is nog niet zo ver, maar voor je het weet, is Sinterklaas weer in het land en breekt de tijd aan Decvan dichten en rijmen, van foppen, verrassen en verwennen. Bij dit feest van cadeautjes en surprises word je altijd even op het verkeerde been gezet. Ook Oil & Vinegar weet daar goed raad mee. Deze mediterrane hofleverancier van de Sint (en de Kerstman) heeft uitvoerig geshopt in Italië, Spanje en België en brengt een zak vol heerlijkheden mee, uniek qua look, herkomst, samenstelling en smaak.

Lees meer...

Kaldi introduceert eigen chocolade-lijn

Kaldi Koffie en Thee heeft vanaf nu een eigen lijn met ambachtelijk chocolade afkomstig uit eigen land. De Chocspoons, Kaldi Bars en ChocBites zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Kaldi houdt van echte producten; echte koffiebonen, echte thee, en nu ook echte chocolade met voor de liefhebber de pure smaken van kruiden, fruit en noten. Echte smaken (dus geen kunstmatige toevoegingen!) en dat proef je in al onze producten.

Lees meer...

Frituurpan kan voor snacks thuis definitief op zolder

Door een innovatieve producttechnologie van fabrikant Royaan is het nieuwe assortiment ovensnacks van Kwekkeboom voortaan net zo krokant als snacks uit de frituur. Daarmee zijn alle nadelen van thuis frituren verleden tijd en kan de frituurpan voor het bereiden van snacks voorgoed naar zolder. De nieuwe generatie ovensnacks en -hapjes, voorzien van een krokante-korst-technologie is vanaf 20 oktober verkrijgbaar bij de supermarkten van Albert Heijn en de week erna ook in de winkels van Jumbo. Naast kroketten en bitterballen (met 100% rundvlees) zijn er ook kaashapjes met cheddar en vier varianten kiphapjes (met 100% kipfilet).

Lees meer...

Peulvruchten veroveren Nederlandse keuken

Peulvruchten als linzen, kikkererwten en kidneybonen zijn steeds vaker in de Nederlandse keukens te vinden. De laatste twee jaar zijn we in ons land bijna 30% meer van deze exotische bonen gaan eten. We eten inmiddels jaarlijks 7.3 miljoen kilo peulvruchten (t.o. 5,6 miljoen in 2012).* Dit maakt marktleider Bonduelle vandaag bekend.

Lees meer...

Mistura: Peruaanse smaakexplosie

11 dagen, 200 restobars en 1000 en 1 heerlijk gerecht. Food festival Mistura in Lima is een begrip in Peru en ver daarbuiten. Het wordt van donderdag 4 tot en met zondag 14 september 2014 gehouden en je proeft er alles wat in de Peruaanse keuken op het menu staat. Een combinatie van Spaans en Inca, met een Afrikaans sausje en een vleugje Aziatisch. Een mix dus, en dat is precies wat mistura betekent. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door APEGA, de Peruaanse gastronomievereniging, en is het belangrijkste culinaire evenement van Latijns-Amerika. Het aanbod is dan ook enorm; van klassiekers als ceviche tot meer exotische opties als gefrituurde cavia. Buen provecho.

Lees meer...

Originele recepten van Tante Net

Go-Tan introduceert zeven Indische recepten van Tante Net. Vers bereide kruidenpasta’s om de heerlijkste Indische rijsttafelgerechten te maken. Er zijn zeven varianten: Nasi Goreng, Mie Goreng, Babi Ketjap, Ajam Roedjak, Sambal Goreng Boontjes, Sajoer Bloemkool en Rendang. Alle varianten zijn ontwikkeld op basis van de originele familierecepten van Tante Net.

Lees meer...