Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Puur liefde reep Chocolatemakers

Dit is pure liefde. De Puur Liefde reep met 65% pure chocolade is gemaakt van biologische & fairtrade gecertificeerde Criollo cacaobonen van een vrouwen coöperatie uit Colombia. Een rijke, krachtige chocolade met nuances van kers, rozijnen en gedroogde pruimen. De smaak is fruitig (zoals ook hoort bij Criollo cacao) en dat komt extra tot uiting door de lichte branding.

 

 

Cacao van een vrouwen coöperatie uit Colombia
In het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta werd van oorsprong veel koffie verbouwd. Vrouwen zijn sinds de burgeroorlog georganiseerd als de koffiecoöperatie CooAgroNevada. Die afhankelijkheid van koffie was een risico. De boeren zochten ondersteuning om hun activiteiten uit te breiden. Inmiddels verbouwen ze koffie én cacao. Allebei biologisch. De cacao nemen we af voor een eerlijke prijs. Daardoor hebben de boeren meer financiële zekerheid.

 

De cacaobonen worden op windkracht van de Caraïben naar de kade in Amsterdam gebracht met het zeilschip de Tres Hombres. Zo kan de cacao volledig duurzaam, zonder CO2-uitstoot, worden getransporteerd!

 

Chocolatemaker Rodney: “De grond van Zuid-Amerikaanse plantages staat vaak op naam van mannen, maar hier niet. Wij kregen contact met een vrouwencoöperatie die al jaren koffie verbouwde. Vanwege de sterk schommelende koffieprijzen stonden ze ervoor open om ook cacao te gaan telen. En het mooie was: we ontdekten dat er al uitstekende cacaobomen op hun grond stonden.”

 

Chocolatemakers
Chocolatemakers is een ambachtelijke ‘bean to bar’ chocoladefabriek in Amsterdam. We maken èchte chocolade waarbij we van boon tot reep alles zelf doen. Wij zijn geheel biologisch gecertificeerd, kopen alleen hoge kwaliteit cacaobonen, branden en concheren, gieten en verpakken alles zelf én nemen de tijd, en dat proef je. Omdat we kleinschalig produceren en heel puur werken zijn al onze chocoladerepen noten- en glutenvrij. www.chocolatemakers.nl