Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Nieuwe vrucht in het fruitschap: een mix van meloen en komkommer

In de Nederlandse fruitschappen is een nieuwe vrucht te vinden: de cumelo. De mix van een komkommer en een meloen groeit maar op één specifieke plek in de wereld, De Cumelo is een Italiaans product, daar bekend als Barattiere. Een zomerse vrucht met een frisse licht zoete smaak. Ideaal voor de warme zomermaanden. The Greenery verzorgt exclusief de afzet op de Nederlandse markt.

 

 

De cumelo ligt sinds kort tussen het fruit bij de Jumbo. Het groene gevaarte lijkt misschien op een meloen, maar dat is hij zeker niet. Gerard van Loon vertrok anderhalf jaar geleden naar Italië om een bed and breakfast te beginnen en kwam daar in aanraking met de bijzondere fruitsoort.

 

,,Het is een spontane kruising tussen een komkommer en een meloen en wordt hier al eeuwen gegeten”, vertelt hij. De cumelo groeit alleen in de Italiaanse streek Puglia. ,,Een aantal kilometer verderop hebben ze nog nooit van de vrucht gehoord, het is echt een lokale fruitsoort.”

 

Smaak
De cumelo wordt voornamelijk gegeten bij het ontbijt of door salades. ,,Je kan hem ook eten met parmaham, net als meloen met ham”, vertelt Harm-Jan Eikelenboom van importeur The Greenery. Mocht je de cumelo willen proberen, is één ding volgens Van Loon erg belangrijk. ,,Je moet hem een aantal uur voor het eten in de koelkast leggen. Als hij koud is, is hij écht het lekkerst. En verwacht geen meloensmaak.”
Met dat laatste gaan mensen soms in de fout. ,,De smaak is het meest te vergelijken met die van een komkommer, maar net wat zoeter. Maar dus niet zo zoet als een meloen. De structuur is dan wel weer net zoals een meloen.”