Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Gezonde vierkante pizza's gaan de wereld veroveren

Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen zijn de trotse eigenaars van SUGO Pizza: dé keten voor gezonde en vierkante pizza's. Inmiddels hebben ze vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Maar dat is slechts het begin. Als het aan de ondernemers ligt is SUGO Pizza straks overal ter wereld een begrip.

 

 

Vierkante en gezonde pizza
SUGO Pizza staat bekend om haar gezonde en vierkante pizza's, gebaseerd op het heerlijke streetfood uit Rome: de pizza al taglio. Om de smaak van de pizza’s te beheersen en van een constante kwaliteit te voorzien, rijst het deeg tot 72 uur om zo tot het perfecte product te komen. Omdat er geen geur- en smaakstoffen aan het deeg worden toegevoegd, gaat het rijsproces in meerdere stappen. Hoe beter de condities rond het proces, hoe beter de kwaliteit. Omdat het langzaam rijzende deeg alleen uit water, meel en gist bestaat is het eindproduct luchtig en licht.

 Hugo: “Bij SUGO Pizza gebruiken we ingrediënten als kaas alleen voor de smaak. De bodem heeft geen vet nodig, die is heerlijk van zichzelf. Hierdoor kunnen we een scala aan vlees-, vis-, vegetarische- maar ook vegan pizza’s aanbieden met veel minder calorieën en vet dan traditionele pizza’s."

Door de samenstelling van het meel komt de voedingswaarde dicht in de buurt van een bruine boterham. Kortom: de vierkante pizza van Hugo en Herman is een luchtig, lekker en gezond alternatief voor de traditionele pizza. Een snack vol pleasure, zonder schuldgevoel.

 

Duurzaamheid
SUGO Pizza draagt uit dat de zorg voor onze planeet de verantwoordelijkheid is van iedereen. De keten wil hierin een actieve rol spelen en streeft naar zorgvuldig gebruik van natuurlijke bronnen en beter dierenwelzijn. Het meel, de vleeswaren en kazen zijn afkomstig van familiebedrijven in Italië. De koffie, thee, wijnen en sappen zijn biologisch en zo veel mogelijk fair trade, het verpakkingsmateriaal is gemaakt van gerecycled karton.

 

Samenwerking
Herman en Hugo kennen elkaar sinds 2002. Uit de kroeg, want Hugo kwam in Rotterdam tegenover Hermans eerste horecazaak te wonen: De Hofnar op de Jonker Fransstraat. "We hadden meteen een klik. Ik had net mijn IT bedrijf, Herman zijn eerste horecazaak en we waren twee startende ondernemers,” legt Hugo uit. De mannen spraken geregeld over een samenwerking, maar het juiste project kwam nog niet voorbij. Tot de overname van SUGO Pizza zich aandiende: een schot in de roos om hun droom te verwezenlijken. Als ondernemers hadden beide mannen inmiddels een flinke dosis ervaring opgedaan. Hugo was inmiddels vanuit de Hotelschool de IT ingerold en was in zijn laatste functie commercieel directeur van een wereldwijd opererend bedrijf. Herman is eigenaar van diverse ondernemingen en had zijn sporen in de horeca verdiend. Zo werd hij in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid. Herman: "We konden ons eindelijk vastbijten in een gezamenlijk bedrijf én in de passie voor ons vak. De tijd is rijp voor deze geweldige samenwerking."

 

Grote dromen
Eén maand na de overname van drie SUGO-filialen in Rotterdam (twee) en Amsterdam (één), openden Herman en Hugo in november hun vierde vestiging in hartje Eindhoven. SUGO Pizza Eindhoven is het eerste SUGO-filiaal in nieuwe stijl: de counter is beter uitgedacht waardoor de consument goed ziet dat alles vers is en dat er goede en biologische producten worden gebruikt. Ook worden de pizza’s in Eindhoven vanaf nu vers bereid in het zicht van de gasten. Daarnaast wordt het assortiment van voorgerechten, zoals salades en desserts uitgebreid.
Herman en Hugo hebben grote plannen: twintig SUGO-vestigingen in de komende vijf jaar, te beginnen in Nederland. En door zijn werkverleden, waarbij Hugo veel reisde, trekt hij Herman graag mee de grens over. In de toekomst willen de heren SUGO Pizza lanceren op vliegvelden over de hele wereld. De naam van de holding is er in elk geval al passend voor gemaakt: SUGO International.