De Vegetarische Slager lanceert vegan roockworst

Zeven jaar lang is er gewerkt aan een traditioneel smakende, plantaardige Roockworst waar zelfs de grootste vleesliefhebber niets aan hoeft te missen. Naast de juiste smaak was het creëren van de ‘knack’ een grootse uitdaging.

 

De diervriendelijke Roockworst zal vanaf oktober breed verkrijgbaar zijn bij Nederlandse supermarkten, maar op vrijdag 3 augustus presenteerde De Vegetarische Slager dit langverwachte product al aan honderden fijnproevers op het Scheveningse strand. De pre-lancering werd gevierd met een feestelijke ‘Nieuwvleeschduik’, waarbij fans het Scheveningse water ingingen en werden beloond met de eerste lichting vegan Roockworst met een knack.

 

Jaap Korteweg, founding father en directeur van De Vegetarische Slager, vertelt: "Dat we, samen met worstmakers en smaakspecialisten, zeven jaar gewerkt hebben aan dit product, duidt hoeveel belang we hechten aan een goeie Roockworst in alle opzichten. Het is daarmee het product met het langste ontwikkelingstraject uit ons hele assortiment. Nu we de smaak te pakken hebben, brengen we graag meer vegan nieuws in de nabije toekomst."

 

Toen De Vegetarische Slager in 2011 de Hart Hoofdprijs van Triodos Bank won, beloofde Jaap Korteweg het prijzengeld van 10.000 euro te zullen investeren in de ontwikkeling van een plantaardige Roockworst. Jaap werd twee keer Ondernemer van het Jaar en nummer twee in de Duurzame 100 van Trouw (2017). Ook won De Vegetarische Slager de Bronzen Bal in De Telegraaf gehaktballenwedstrijd in een veld van 45 inzendingen, waarvan 44 op basis van echt vlees.

 

Sinds 2007 werkt Jaap met een enthousiast team aan een vegetarische revolutie, waarbij het grote ideaal is om met De Vegetarische Slager vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Producten van het merk zijn inmiddels verkrijgbaar bij ruim 4000 verkooppunten in 15 landen wereldwijd, maar de Roockworst zal vooralsnog alleen in Nederland verkrijgbaar zijn. Dit innovatieve product met oer-Hollandse roots smaakt het lekkerst uit het vuistje, op een broodje met zuurkool en mosterd of bij grootmoeders stamppot.

 

Een verpakking (150 gram) bevat twee plantaardige worsten. De adviesprijs is € 3,49.