Kerst
Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Zwart ijs

De grootste ijsbeurs van Europa is drie dagen onderweg en biedt inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen. Tot zover de conclusies van Vakblad IJs!: veel nieuwe smaken (ook in het vegan, suikervrije en allergenen-segment) en weinig nieuws op machine-gebied.

 

Het nieuws zit op Sigep dit jaar vooral in smaken. Nieuw is de ontwikkeling van vegan, suikervrij, gluten- en ander allergenenvrij ijs natuurlijk niet, maar er verschijnen in al die soorten wel steeds meer smaken en mogelijkheden op de markt. Zo zijn er voor veel ingrediënten en pasta’s natuurlijke varianten te vinden en zijn sommige ijssoorten zonder dierlijke ingrediënten nauwelijks nog van traditioneel ijs te onderscheiden. Haaks op de beweging richting ‘natuurlijk’ lijkt de ontwikkeling van zwart ijs te staan. Een aantal fabrikanten promoot op de beurs hun eigen variant. Je moet er zwarte tanden en tong voor over hebben, maar waarschijnlijk wordt het een hit onder jongeren komende zomer.

 

De trend om meer lokale producten te verkopen dringt steeds verder door en kleinere ijsbereiders in Nederland gaan vaker leveren aan lokale winkels. Het kan ook een oplossing zijn voor diegenen die bijvoorbeeld kleine hoeveelheden suikervrij-ijs willen bereiden. “En heb je een opdracht voor een jubileum of een bedrijf dan kun je bekertjes van 100 milliliter vullen, er met een foodprinter een logo op zetten en klaar ben je”, aldus Nijenhuis. Voor ijsbereiders in gebieden waar veel Duitse toeristen komen, heeft hij nog een andere tip: koop een apparaat voor “spagetti-ijs”. “Bij ons vrijwel onbekend, maar Duitsers zijn er gek op.”