Meukvrij snoepassortiment uitgebreid

Meukvrije snoepproducent Food2Smile heeft haar assortiment uitgebreid met een nieuw product. Popped chips; chips in een gezond jasje. Verantwoorde knapperige chips die in vergelijking met gefrituurde chips tot 50% minder verzadigd vet bevatten! Inderdaad, dat is heel veel minder dus heel veel gezonder. Omdat deze chips voor een groot gedeelte gemaakt zijn van soja, zijn ze tevens een bron van eiwitten.

 

Food2Smile had al langer de intentie om een hartig product op de markt te brengen. Ze verkocht gepofte chips van het merk Hip Pops, maar heeft nu met een verbeterde receptuur 3 smaken onder eigen label laten produceren; barbecue, paprika en salt&pepper. Omdat Food2Smile uit de jeugdgezondheidszorg komt zijn receptuur en portion control erg belangrijk. De zakjes bevatten daarom 25 gram en maximaal 100 calorieën.

 

Voor het Food2Smile snoep zijn de claims ‘zonder toegevoegde suikers’ en ‘geen rode e-nummers’ absolute voorwaarden. Zo moesten de popped chips ook aan enkele voorwaarden voldoen. Er mocht absoluut geen MSG E621 in zitten. MSG is één van de meest gebruikte kunstmatige voedseltoevoegingen. Smaakversterkers foppen je smaakpapillen en beïnvloeden je verzadigings-gevoel waardoor je meer eet dan nodig is. Daarnaast moesten de chips ook glutenvrij zijn. In Nederland zijn steeds meer mensen die een glutenintolerantie hebben. Ook deze groep moet van onze snacks kunnen genieten.

 

Vooral op plaatsen waar veel jongeren samen komen wil Food2Smile aanwezig zijn, zoals de school- en sportkantine, in pretparken en overige vrijetijd aanbieders. Alleen op die manier kan zijn impact hebben met haar meukvrije assortiment en bijdragen aan de jeugdgezondheid. Maar jongeren zijn niet de enige doelgroep die Food2Smile voor ogen heeft, ook al is hier de grootste gezondheidswinst te behalen. Ook sporters en mensen die hun gezondheid voorop stellen zullen een heerlijke snack hebben aan de popped chips en tevens een boel eiwitten binnenkrijgen.

 

Nog even alle feiten op een rij over de popped chips:

  • géén MSG E621
  • slechts 100 kcal per zakje
  • tot 50% minder vet
  • glutenvrij
  • alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen
  • lactosevrij

Dit alles in een zakje van 25 gram, klein genoeg om in je tas te gooien en die in geval van ‘een dip’ een heerlijk verantwoord hartig snackje is. Omdat de zakjes ook verkrijgbaar zijn in een partybox met 20 stuks, zijn ze ook heel geschikt voor de horeca.