Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Basta Sia Buono

"Basta Sia Buono" is een oud Toscaans gezegde. Het betekent: "Als het maar lekker is!". En lekker zijn ze zeker, deze ambachtelijke vegan koekjes. Vanaf heden zijn in Nederland namelijk de nieuwste koeken van Basta Sia Buono te bestellen. Basta Sia Buono vertelt een totaalconcept, van de geïllustreerde bio-degradable packaging tot de ingrediënten en de manier van bakken toe. Uiteindelijk draait het slechts om één ding:

Lees meer...

Eerste bezoekbare chocoladefabriek van Nederland in grootste cacaohaven van de wereld

Wat begon als een jongensdroom voor Enver en Rodney van Chocolatemakers, het zelf maken van chocolade, groeide uit tot de opening van de eerste bezoekbare chocoladefabriek van Nederland in de grootste cacaohaven ter wereld. Hier kun je vanaf 5 oktober proeven en ontdekken wat chocolade is. Dat is nog eens goed nieuws voor èchte chocoladefans. ‘Hiermee realiseren we een lang gekoesterde droom. Vanaf ons allereerste begin in 2011 willen we mensen graag laten zien hoe chocolade gemaakt wordt. En dan niet het massaproduct chocolade uit megafabrieken, maar het ambachtelijke proces waar het draait om kwaliteit in plaats van efficiency. Daar waar de boon, haar herkomst en fantastische smaken, centraal staan. Wij brengen de menselijke maat weer terug in het proces en dat proef je’, vertellen Rodney Nikkels (48) & Enver Loke (45), oprichters van Chocolatemakers.

Lees meer...

Nieuwe vrucht in het fruitschap: een mix van meloen en komkommer

In de Nederlandse fruitschappen is een nieuwe vrucht te vinden: de cumelo. De mix van een komkommer en een meloen groeit maar op één specifieke plek in de wereld, De Cumelo is een Italiaans product, daar bekend als Barattiere. Een zomerse vrucht met een frisse licht zoete smaak. Ideaal voor de warme zomermaanden. The Greenery verzorgt exclusief de afzet op de Nederlandse markt.

Lees meer...

Pizzaketen Papa John's breidt assortiment uit met diervrije pizza’s

Papa John’s geeft gehoor aan de snel rijzende vraag naar veganistische pizza’s door vanaf vandaag in alle Nederlandse vestigingen drie verschillende veganistische pizza’s aan te bieden. Zo kan iedereen die een volledig plantaardig dieet volgt of dieetbeperkingen heeft, genieten van een vegan pizza buiten de deur.

Lees meer...

Oud-Hollandse smaaktraditie in een nieuw jasje

Hoe steek je een gewaardeerde oud-Hollandse smaaktraditie in een nieuw jasje? Bij BRAM’S Gourmet Frites doen ze dat deze winter met het frietje ‘Winterse Snert Stoof’. Freit- en patatliefhebbers kunnen vanaf nu terecht bij BRAM’S voor dit unieke recept. Deze stoof is geïnspireerd op ‘oma’s erwtensoep’ en laat zich kenmerken door authentieke ingrediënten als verse rookworst en spekjes. Voor een krokante bite wordt de stoof afgetopt met knapperige groentechips. “Deze seizoenstopping in combinatie met onze verse frieten in schil, past perfect bij het Hollandse winterweer. Want wat is nu meer nostalgisch dan opwarmen met erwtensoep op een ijskoude winterdag? Met onze topping kan de snert gecombineerd worden met verse patat in plaats van het traditionele roggebrood en spek.” vertelt Rocco Ladage van BRAM’S.

Lees meer...

Kinderhulp lanceert kookboek gemaakt door én voor kinderen

Voor financieel beperkte gezinnen is een voedzame maaltijd op tafel zetten best een lastige opgave. Nationaal Fonds Kinderhulp speelt daar op in door een speciaal kookboek te lanceren, genaamd ‘Gezond & lekker koken’, gemaakt door én voor kinderen. Een boek met speciale weekmenu’s, budgettips en boodschappenlijsten, zodat koken niet alleen weer leuk wordt maar tegelijkertijd ook betaalbaar en gezond is. De opbrengst hiervan gaat naar Kinderhulp.

Lees meer...

Historische fruitrassen, ook om mee te koken

Hoe je historische appelrassen smakelijk verwerkt in moderne gerechten? Studenten van de koksopleiding van het Koning Willem 1 College probeerden het uit. Ze ontwikkelden unieke recepten met Brabantse fruitrassen van weleer. Op 4 februari 2019 presenteren zij het resultaat tijdens een speciale Open Keuken op het KW1 College in ’s-Hertogenbosch.

Lees meer...

Verse friet van het schap op je bord in 4 minuten

Vanaf vandaag is de verse friet van FrietHoes ook verkrijgbaar in alle winkels van Marqt. De verse friet van de Haarlemse frietbakkers is hiermee voor het eerst voor de consument in de winkel beschikbaar. FrietHoes stelt de klant hiermee in staat om ook thuis te genieten van een frietje zonder fratsen en speelt zo in op een groeiende gemaksbehoefte van de klant.

Lees meer...

Gezonde vierkante pizza's gaan de wereld veroveren

Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen zijn de trotse eigenaars van SUGO Pizza: dé keten voor gezonde en vierkante pizza's. Inmiddels hebben ze vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Maar dat is slechts het begin. Als het aan de ondernemers ligt is SUGO Pizza straks overal ter wereld een begrip.

Lees meer...