Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

La Baleine Essentiel, 50% minder zout, 100% smaak

Met La Baleine Essentiel heeft de Franse zoutspecialist een culinaire innovatie geïntroduceerd: natuurlijk zeezout dat 50% minder natriumchloride bevat maar niets aan smaak inboet. Achter La Baleine Essentiel gaat dan ook een ingenieus zoutproces schuil, waarbij mineralen uit het zeewater natuurlijk verdampen.

Lees meer...

Dit is het moment om te kiezen voor: aubergines

Juist nu is de consument op zoek naar gezonde voeding. Daar horen verse groenten bij en zeker ook aubergines. Bij de groente-speciaalzaak of supermarkt wachten de prachtige paarse vrienden om meegenomen te worden. Nederlandse aubergines zijn volop verkrijgbaar, bevatten vitamine B en C, kalium en calcium. Ze zijn goed geprijsd en zijn snel klaar.

Lees meer...

Fairtrade en Chocolatemakers gaan samenwerken

Chocolatemakers en Fairtrade Nederland slaan de handen ineen om samen te werken aan eerlijke betaling voor boeren. Beiden organisaties werken al jaren aan betere betaling voor boeren. Vanaf nu zullen zij hier samen nog actiever in optrekken. Vanaf 28 april zijn de eerste Fairtrade gecertificeerde chocoladerepen verkrijgbaar.

Lees meer...

Lahmacun, de Turkse pizza, kun je ook thuis maken en eindeloos variëren

De Turkse pizza is over bijna heel de wereld bekend, maar de originele Turkse naam is ‘Lahmacun’. Lahmacun wordt gemaakt door gekruid gehakt te verspreiden over een dun laagje deeg, wat vervolgens wordt gebakken in een stenen oven of op een metalen plaat om het knapperig te maken. Het deeg wordt vervolgens in een wrap gerold. Het gerecht is ook behoorlijk gezond door het dunne deeg en de toegevoegde sla, peterselie, rucola, fijngesneden uien en eventueel normale of hete peper. Lahmacun is enorm populair binnen de Turkse keuken door de heerlijke smaken, ook omdat het een redelijk betaalbare maaltijd is.

Lees meer...

TastyBasics start met gratis online voedingsadvies

TastyBasics, genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding, start vanaf vandaag met gratis online voedingsadvies voor de gehele Nederlandse bevolking. Hiertoe heeft het Nederlandse voedingsbedrijf uit Aalden besloten nadat ze de afgelopen week veel vragen over gezonde voeding kregen toen bekend werd dat mensen met overgewicht minder weerstand hebben in de strijd tegen het Coronavirus. Ook na het Paasweekeinde, waarin uitgebreid genoten is van Paasbrunches, verwacht TastyBasics een sterke toename in het aantal vragen over een goed voedingspatroon. Om die reden zit het team van TastyBasics, bestaande uit een diëtiste en voedselexpert, vanaf nu dagelijks klaar van 9.00 – 17.00 uur online klaar om vragen te beantwoorden als: Hoe voorkom ik dat ik steeds even loop te snaaien? Welke voeding heeft mijn lichaam nu echt nodig nu ik meer thuiszit? Iedereen die persoonlijk voedingsadvies wil kan zijn/haar vraag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en krijgt dan gratis advies van één van de experts. TastyBasics ontwikkelt voedingsproducten zoals pasta’s, crackers, muesli en brood, op basis van onbewerkte ingrediënten zijnde groenten, fruit, noten, peulvruchten en zaden. Hierdoor zijn de producten rijk aan eiwitten, vezels en mineralen.

Lees meer...

Vegan pizza met plantaardige kaas

Deze week lanceert Heura een volledig plantaardige diepvriespizza met vegan kaas bij de Jumbo. Eerder kwamen New York Pizza, Domino’s en Papa John’s al met vegan kaaspizza’s. ProVeg Nederland is blij dat deze bedrijven inspelen op de groeiende vraag naar plantaardige producten en verwacht dat vegan pizza’s het komende jaar een deel van het bestaande aanbod van pizza’s met kaas van koemelk vervangen.

Lees meer...

Koningshoeven op 7 november gastheer Kaaskeuring Zuid-Nederland

 

Abdij Koningshoeven is op 7 november 2019 gastheer van de kaas- en zuivelkeuring van Zuid-Nederland. Hier kunnen boerderijzuivelbereiders hun zuivel en zachte kaas laten keuren. Dat Koningshoeven het decor is van deze jaarlijkse keuringsdag gebeurt op verzoek van de Bond van Boerderijzuivelbereiders. De broeders zeiden volmondig ‘ja’.

Lees meer...