Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Nieuwe vrucht in het fruitschap: een mix van meloen en komkommer

In de Nederlandse fruitschappen is een nieuwe vrucht te vinden: de cumelo. De mix van een komkommer en een meloen groeit maar op één specifieke plek in de wereld, De Cumelo is een Italiaans product, daar bekend als Barattiere. Een zomerse vrucht met een frisse licht zoete smaak. Ideaal voor de warme zomermaanden. The Greenery verzorgt exclusief de afzet op de Nederlandse markt.

Lees meer...

Pizzaketen Papa John's breidt assortiment uit met diervrije pizza’s

Papa John’s geeft gehoor aan de snel rijzende vraag naar veganistische pizza’s door vanaf vandaag in alle Nederlandse vestigingen drie verschillende veganistische pizza’s aan te bieden. Zo kan iedereen die een volledig plantaardig dieet volgt of dieetbeperkingen heeft, genieten van een vegan pizza buiten de deur.

Lees meer...

Oud-Hollandse smaaktraditie in een nieuw jasje

Hoe steek je een gewaardeerde oud-Hollandse smaaktraditie in een nieuw jasje? Bij BRAM’S Gourmet Frites doen ze dat deze winter met het frietje ‘Winterse Snert Stoof’. Freit- en patatliefhebbers kunnen vanaf nu terecht bij BRAM’S voor dit unieke recept. Deze stoof is geïnspireerd op ‘oma’s erwtensoep’ en laat zich kenmerken door authentieke ingrediënten als verse rookworst en spekjes. Voor een krokante bite wordt de stoof afgetopt met knapperige groentechips. “Deze seizoenstopping in combinatie met onze verse frieten in schil, past perfect bij het Hollandse winterweer. Want wat is nu meer nostalgisch dan opwarmen met erwtensoep op een ijskoude winterdag? Met onze topping kan de snert gecombineerd worden met verse patat in plaats van het traditionele roggebrood en spek.” vertelt Rocco Ladage van BRAM’S.

Lees meer...

Kinderhulp lanceert kookboek gemaakt door én voor kinderen

Voor financieel beperkte gezinnen is een voedzame maaltijd op tafel zetten best een lastige opgave. Nationaal Fonds Kinderhulp speelt daar op in door een speciaal kookboek te lanceren, genaamd ‘Gezond & lekker koken’, gemaakt door én voor kinderen. Een boek met speciale weekmenu’s, budgettips en boodschappenlijsten, zodat koken niet alleen weer leuk wordt maar tegelijkertijd ook betaalbaar en gezond is. De opbrengst hiervan gaat naar Kinderhulp.

Lees meer...

Historische fruitrassen, ook om mee te koken

Hoe je historische appelrassen smakelijk verwerkt in moderne gerechten? Studenten van de koksopleiding van het Koning Willem 1 College probeerden het uit. Ze ontwikkelden unieke recepten met Brabantse fruitrassen van weleer. Op 4 februari 2019 presenteren zij het resultaat tijdens een speciale Open Keuken op het KW1 College in ’s-Hertogenbosch.

Lees meer...

Verse friet van het schap op je bord in 4 minuten

Vanaf vandaag is de verse friet van FrietHoes ook verkrijgbaar in alle winkels van Marqt. De verse friet van de Haarlemse frietbakkers is hiermee voor het eerst voor de consument in de winkel beschikbaar. FrietHoes stelt de klant hiermee in staat om ook thuis te genieten van een frietje zonder fratsen en speelt zo in op een groeiende gemaksbehoefte van de klant.

Lees meer...

Gezonde vierkante pizza's gaan de wereld veroveren

Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen zijn de trotse eigenaars van SUGO Pizza: dé keten voor gezonde en vierkante pizza's. Inmiddels hebben ze vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Maar dat is slechts het begin. Als het aan de ondernemers ligt is SUGO Pizza straks overal ter wereld een begrip.

Lees meer...

SKAL-certificaat voor biologische honing van de Wasvenboerderij

De imkerij van de Eindhovense Wasvenboerderij – tevens Vriend van Het Groene Woud – heeft het SKAL-keurmerk voor biologische honing behaald. Bijzonder, omdat het voor imkers vaak lastig is om aan de specifieke eisen te voldoen die voor biologische bijenteelt gelden, zeker in de stad. Zo moeten de nectar- en stuifmeelbronnen waarvan de bijen gebruik maken binnen een straal van drie kilometer rond de bijenkasten bestaan uit biologische gewassen. De Wasvenboerderij voldoet hieraan.

Lees meer...

Choco zeiltjes, donkere melkchocolade met èchte koffie en krachtige cacaonibs

De Chocozeiltjes zijn dunne plakjes koffie-chocolade bestrooid met krachtige cacaonibs. In de chocolade zijnechte, hand geplukte Arabica koffiebonen uit Colombia zijn vermalen. De donkere melkchocolade (52%) is gemaakt van Trinitario cacaobonen van de boerencoöperatie Conacado uit de Dominicaanse Republiek. De biologische koffie komt van CooAgroNevada,een vrouwen-koffie coöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia en is op hoogte geteeld (1600 meter).

Lees meer...

La Baleine Essentiel, 50% minder zout, 100% smaak

Met La Baleine Essentiel heeft de Franse zoutspecialist een culinaire innovatie geïntroduceerd: natuurlijk zeezout dat 50% minder natriumchloride bevat maar niets aan smaak moet inboeten. Achter La Baleine Essentiel gaat dan ook een ingenieus zoutproces schuil, waarbij mineralen uit het zeewater natuurlijk verdampen.

Lees meer...