Lunchen bij restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode

In restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode is Gerard Wollerich de eigenaar/chef-kok en Meriam Wollerich zwaait de scepter over de bediening.

 

Gastheerschap

Zodra het personeel je in de gaten krijgt, word je bits begroet met: “Waar heeft u uw auto geparkeerd?“ Die staat naast de bestelauto van het restaurant op het terrein. “Als de weg naar achter maar vrij blijft”, was het antwoord. “Ook goedemiddag”, dachten wij. Tijdens de lunch is de zwarte brigade niet altijd even vriendelijk. Bij de minste aanmerking veranderde de dame in een ijskonijn.

 

Sfeer en comfort

Restaurant Wollerich is gevestigd in een oude notariswoning, die is verbouwd en uitgebreid met een serre en een terras tot restaurant. De inrichting is modern en rustig. Je wordt niet afgeleid door uitbundige kunst en andere theaterstukken. De stoelen zijn wat aan de lage kant, je voelt je een klein kind dat aan een grote tafel zit.

 

Onderhoud en hygiëne

Alles ziet er goed onderhouden uit al mag Wollerich niet teveel aan het in- en exterieur doen, omdat het een gemeentelijk monument is. Het restaurant heeft een parkeerplaats voor twintig auto’s. Het terras is nieuw aangelegd, nadeel is dat tijdens de lunch veel vrachtverkeer het centrum in gaat.

 

Aanbod

Men krijgt een toelichting op de gerechten. De menukaart is goed van opbouw en kent voldoende voor-, hoofd- en nagerechten. Helaas staan niet alle prijzen van de menu’s correct op de kaart. De wijnkaart kent voldoende wijnen om de maaltijd te begeleiden, maar niet alle wijnen zijn op voorraad. De wijnkaart was de week tevoren gewisseld, maar van de wijn die wij wilden, “was juist gisteravond de laatste fles verkocht.” Een voordeel is dat er nogal wat wijnen per glas te verkrijgen zijn, maar de prijsstelling vinden wij stevig.

 

Kwaliteit van de gerechten

Wat is dit? Wij vragen ons af waar enkele top-chefs mee bezig zijn. De overweldigende hoeveelheid smaken op  het bord maakt het genieten van de gerechten uiterst vermoeiend. Het voorgerecht waren ‘sardientjes met broodkruim’, dat moet dat krokant in de mond komen, maar het waren sardientjes tussen twee zompige sneetjes wittebrood met veel onnodig garnituur er bovenop. Volgens de bediening moesten we alles tegelijkertijd proeven. Je moet je mond dus volproppen om de smaaksensaties die bedoeld zijn te kunnen savoureren. Tussendoor nog een stukje scholfilet, dat niet getuigde van versheid. Vlees van het Wagyu-rund moet zo bereid zijn, dat je het kan wegzuigen, maar Wollerich krijgt het voor elkaar om dat taai te serveren. De nagerechten waren ook niet om over naar huis te schrijven, in één woord: smakeloos. De hele lunch was vlak van smaak.

Kwaliteit dranken

De wijnen zijn prima op temperatuur evenals de koffie. De ober vroeg of we suiker en melk bij de koffie wilden, ik begrijp nog steeds niet waarom dat werd gevraagd. De bediening vroeg of we nog een tweede kop koffie wilden, blijkt achteraf op de rekening voor een tweede kop een supplement van EUR 3,- per kop te staan. En de koffie met drie ongevraagde kleine friandises kost al EUR 6,- per kop. Voor een kop koffie gebruik je maximaal 7 gram koffie, dat is EUR 0,07 per kop en wat kost het water? Dit gaat echt over de schreef. Toen wij na afrekenen meldden dat wij het vreemd vonden dat voor een tweede kopje een supplement op de rekening staat, kregen we te horen: “Ja, dat doen wij hier”, en daar konden we het mee doen.

 

Conclusie

Bij restaurant Wollerich voelden wij ons niet erg welkom en de kwaliteit van bediening en gerechten liet – naar onze maatstaven – te wensen over. Voor ons is dit geen adres waar we op korte termijn nog eens terugkomen.