Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Lunchen bij restaurant Hofstede de Blaak in Tilburg

In restaurant Hofstede de Blaak in Tilburg is Mark van Hooijdonk de gastheer en zwaait Angelo Autiero als chef-kok de scepter in de keuken.

 

Gastheerschap

Voor twaalf uur was niemand aanwezig om ons te verwelkomen. Zodra het personeel je in de gaten krijgt, word je hartelijk begroet. Ook tijdens de lunch is de zwarte brigade niet altijd aanwezig voor eventuele vragen. Er zijn vele zalen bij het restaurant waar gezelschappen worden ontvangen, als die bezet zijn krijgt men niet altijd de aandacht die men wenst.

 

Sfeer en comfort

De hofstede is een authentiek Engels landhuis met een pachtboerderij en dateert in zijn huidige vorm uit 1907. De entree en de bars ademen nog de huiselijke sfeer die vroeger zo gewoon was. Het absolute pronkstuk is wel de jachtkamer met zijn eikenhouten lambrisering. In dit oorspronkelijke woongedeelte is het restaurant gevestigd. Hiernaast ligt de huiskamer die met zijn ongedwongen stijl iedereen uitnodigt om gezellig te borrelen aan de houten tafels en ’s middags en ’s avonds heerlijke gerechten te nuttigen.

 

Onderhoud en hygiëne

Alles ziet er goed onderhouden uit al mag men niet teveel aan het in- en exterieur doen, omdat het een monument is. Het restaurant heeft een ruime parkeerplaats.

 

Aanbod

Men krijgt een toelichting op de gerechten. De menukaart is goed van opbouw en kent voldoende voor-, hoofd- en nagerechten. Ook de wijnkaart kent voldoende wijnen om de maaltijd te begeleiden. De prijsstelling is goed.

 

Kwaliteit van de gerechten

Hierop is niets aan te merken. De menuopbouw is goed. De kok verrast met zijn mooie sauzen en als er een saus bij de gerechten is, dan komt die apart op tafel, zodat men die naar wens kan bijschenken. Men krijgt voldoende koolhydraten: er is overvloedig brood aanwezig en er wordt – indien gewenst – frites geserveerd.

 

Kwaliteit dranken

De koffie is goed van temperatuur.

 

Conclusie

Bij Hofstede de Blaak in Tilburg is het als klant bourgondisch genieten voor een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Voor ons is dit een adres waar we graag terug komen.