Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Gasten van de Wintersport-Arena verheugen zich op goede sneeuwsituatie

Knisperende kou, af en toe zon en bergen sneeuw. Eindelijk heeft de koude de Wintersport-Arena Sauerland bereikt. Dat komt precies op tijd. De krokusvakantie staat immers voor de deur. De voorraad sneeuw is wel dusdanig, dat er voorlopig genoeg wintersportmogelijkheden zijn. In de besneeuwde gebieden gaan zo’n 80 liften draaien. Er ligt zelfs een paar kilometer aan loipes. En het heerlijke winterweer nodigt uit tot een prachtige wandeling.

 

Alpine skiën
Sinds afgelopen weekeinde laten de liftexploitanten in de koude nachten de besneeuwingsinstallaties draaien. Als het echt flink koud is, kan er veel sneeuw worden gemaakt, Zo is er intussen in de besneeuwde skigebieden een solide sneeuwdek ontstaan. Met een laag van 30 tot wel 50 centimeter zijn de wintersportomstandigheden daar gewoon ideaal. Van de gebieden met alleen natuursneeuw zijn uitsluitend de zeer beschut gelegen pistes te gebruiken. Daar brengt ook de lichte sneeuwval in het komende weekeinde geen verandering. Op de besneeuwde pistes zijn de omstandigheden goed tot zeer goed, zodat er in totaal zo’n 80 liften open gaan,

 

Rodelen
Vrijwel alle rodelhellingen zijn open. Komend weekeinde draaien er zo’;n 10 tot 15 rodelliften. Daaronder ook enkele bij natuursneeuwhellingen. Ook zijn er hier en daar enkele kinderrodelhellingen open, die genoeg hebben aan maar een paar centimeter sneeuw. Natuurlijk kun je op een wandeling over de bergtoppen ook nog altijd een sleetje achter je aantrekken.

 

Langlauf
Vanwege de dunne laag natuursneeuw, zijn er slechts enkele natuursneeuwloipes. De koude en de verwachte lichte sneeuwval houden de situatie stabiel. In de beschutte en hooggelegen gebieden in de regio zijn de omstandigheden nog altijd goed. Dit weekeinde gaat ook voor het eerst in dit seizoen het besneeuwde langlaufcentrum Westfeld open. In de ijskoude nachten hebben de exploitanten grote hoeveelheden sneeuw kunnen produceren. Daarmee is nu een sportief Snow Park ontstaan met zo’n 6 Loipen aan loipes. In het stadion kun je terecht voor zowel het klassieke langlaufen als met de skating-techniek. Het centrum gaat uiterlijk zaterdag open.

 

Winterwandelen
Het na de storm ingestelde toegangsverbod tot de bossen is inmiddels opgeheven. De wintergasten kunnen weer gebruik maken van de uitgezette winterwandelwegen in de regio. De plaatselijke bureaus van de Tourist Information hebben informatie of er bepaalde stukken nog afgesloten zijn of slechts gedeeltelijk toegankelijk wegens opruimwerkzaamheden. Met prachtig droog vriesweer en met het uitzicht over het besneeuwde landschap, is een winterwandeling een bijzondere belevenis.

 

Weer en vooruitzichten
Nog tot halverwege volgende week verwachten de weerdiensten aanhouden winterse koude. Ook overdag liggen de temperaturen nog onder het vriespunt. Tot en met vrijdag kunnen de gasten hier genieten van een ruime hoeveelheid zon. In het weekeind worden er licht sneeuwval verwacht. De dagen daarna blijft het aanhoudend koud en droog winterweer. Daarna kunnen de temperaturen weer licht gaat stijgen. De zeer goede sneeuwsituatie in de besneeuwde skigebieden blijft echter behouden.

 

Reistips
De lichte tot gemiddelde sneeuwval levert het verkeer geen noemenswaardige hinder op. Winterbanden zijn echter beslist noodzakelijk. Vanaf donderdag moet in verband met de carnavalsweek en het beperkte aanbod van wintersportmogelijkheden in de regio, rekening worden gehouden met verhoogde verkeersdrukte op de route nar Winterberg. Voor zaterdag en zondag moet het verkeer rekening houden met filevorming.

 

Tips voor de gasten:
• Vertrek vroeg, rond 11 uur is de belangrijkste aankomsttijd
• VerIaat bij Meschede de A46 en rijd over Bödefeld of Eslohe naar Winterberg.
• Ga na Bestwig van de B7 af en rijd over Elpe en Siedlinghausen naar Winterberg.
• Raadpleeg de ochtend van vertrek de actuele verkeerstips van de Wintersport-Arena Sauerland online.
• Tips over de reis, alternatieve routes en actuele filemeldingen staan op www.wintersport-arena.de/aktuelles-service/anreise

 

Evenementenkalender
17. – 18.02. Duits Snow Volleyball kampioenschap, Winterberg, Sahnehang
01.03. – 04.03. Duits kampioenschap Biatlon Jeugd, EFW Biathlon Arena Willingen
03./04.02. Duitslandbeker in het langlaufgebied Pastorenwiese Wunderthausen
17. – 18.03 Snowboard Wereldcup Parallelslalom in Winterberg