Uniek nieuw Europees hoofdkantoor Vacanceselect en Selectcamp

Op 14 december vindt in Alkmaar de opening plaats van het nieuwe Europese hoofdkantoor van zusterondernemingen Vacanceselect en Selectcamp. Een hoofdkantoor zoals er geen ander in Nederland te vinden is. De nieuwe inrichting is namelijk gebaseerd op een zomerse campingvakantie en sluit zo naadloos aan op de camping- en glampingproducten die beide bedrijven in Zuid-Europa aanbieden. “Wij willen onze klanten het ultieme vakantiegevoel bezorgen,” aldus directeur Loek van de Loo. Zo’n zelfde gevoel moet je ook krijgen als je bij ons binnenstapt. ‘You’re welcome’. Dat zit in ons DNA en dat voel je nu als je onze thuisbasis bezoekt.”

 

 

Een ontvangstruimte die is ingericht als een gezellig Italiaans plein. Bewegwijzeringen die op een camping doodgewoon zijn, maar die in dit kantoor naar de verschillende afdelingen voeren. Werkvertrekken en vergaderruimten die ogen als luxe glamping-onderkomens. Hotellockers. Vloerbedekking met het motief van keitjes van de Mediterrane landweggetjes. Fotowanden van Italiaanse landschappen in ruimtes waar tussenwanden nagenoeg ontbreken en waar de verschillende afdelingen hun werkzaamheden verrichten. Zelfs een levensechte Piaggio, de gemotoriseerde driewieler die schijnbaar alleen maar in Italië al tuffend zijn weg vindt. Kortom, ‘la vita è bella’.

 

Platte organisatie
Het leven is mooi. Volgens Van de Loo weerspiegelt deze boodschap exàct de bedrijfssfeer waarnaar hij op zoek was. Niet alleen vanwege de reisbranche waarin beide bedrijven opereren. Maar ook vanwege de aard van beide organisaties. “Onze medewerkers werken in een platte, flexibele, organisatiestructuur. We willen een werkplek voor de toekomst. Waar ook e-commerce talent graag wil zijn, zich op zijn gemak voelt en makkelijk met elkaar samenwerkt. We moeten eenvoudig eventjes naar elkaar toe kunnen lopen. Hiërarchie voelt als een slecht zittend pak. Juist vanuit onze platte bedrijfsstructuur ontstaan bij ons voortdurend innovatieve producten en diensten.

 

Europees marktleiderschap
Vacanceselect en Selectcamp groeiden het afgelopen decennium uit van traditionele direct selling touroperators naar e-commerce ondernemingen, die met hun aanbod van glamping en luxe campingonderkomens het Europees marktleiderschap veroverden. Van oudsher werkten bij beide bedrijven veel medewerkers uit de regio. Snelle online ontwikkelingen in de reisbranche leidden ertoe dat de afgelopen jaren echter vanuit het gehele land specialistisch e-commerce talent is aangetrokken. Voorheen waren de medewerkers gehuisvest in twee kantoortorens. Op hetzelfde bedrijventerrein biedt het nieuwe onderkomen nu echter voldoende ruimte om al het huidige en toekomstig personeel op een en dezelfde verdieping te huisvesten.

Het creatieve concept van het nieuwe Europese hoofdkantoor is bedacht en uitgevoerd door de samenwerkende bedrijven HET ID! en CMT Architectuur en Design, beide uit Woerden.

 

Over Vacanceselect & Selectcamp:
Vacanceselect heeft het grootste aanbod aan glampingaccommodaties in heel Europa en is daarmee marktleider. Selectcamp biedt de consument zelf ontworpen accommodaties, die - zonder uitzondering – te vinden zijn op topcampings in Italië, Frankrijk, Kroatië, Spanje, Oostenrijk, België en Nederland. Eigenaar van beide bedrijven, directeur Loek van de Loo, wordt door veel campingeigenaren gezien als dé inspirator en innovator van de branche. Van de Loo wordt dan ook vaak geconsulteerd voor de opzet en inrichting van zogenaamde glampingvillages op campings.