Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Booking.com onthult duurzame reistrends 2017

Ter gelegenheid van Earth Day publiceert Booking.com bevindingen uit het wereldwijde Sustainable Travel Report. In het jaar dat door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Internationaal Jaar van Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling laat dit onderzoek een aantal veelbelovende tekenen zien op het gebied van 'groene' trends bij zowel reizigers als accommodaties.


Zo is de verwachting dat het aantal reizigers dat ten minste eenmaal verblijft in een 'groene' accommodatie dit jaar verdubbelt, want 65% van de reizigers wereldwijd zegt dit van plan te zijn terwijl 34% aangeeft dit in 2016 al gedaan te hebben.


"De plek waar we tijdens de vakantie verblijven is niet alleen cruciaal voor het plezier dat we aan onze reis beleven, maar speelt ook een steeds belangrijkere rol in het faciliteren van duurzame reizen," zegt Pepijn Rijvers, Chief Marketing Officer bij Booking.com. "Accommodaties worden steeds duurzamer, bijvoorbeeld door in de keuken te werken met lokaal geteelde producten, zuinig om te gaan met water en energie, door te recyclen en ook de gasten in contact te brengen met de lokale bewoners. Bij Booking.com zien we dat het aantal aanbevelingen voor milieuvriendelijke accommodaties en bestemmingen is gestegen sinds we thema's op het gebied van ecotoerisme hebben toegevoegd waar mensen kunnen zoeken op passie en interesse. 'Duurzaam' raakt steeds meer in."

Over Booking.com
Booking.com is de wereldleider in het online boeken van hotels en andere accommodaties. De Booking.com website is beschikbaar in meer dan 40 talen, biedt meer dan 1,2 miljoen hotels en accommodaties, waaronder 619.000 vakantiewoningen en beslaat meer dan 105.000 bestemmingen in 227 landen en territoria wereldwijd. De website heeft ruim 116 miljoen beoordelingen die de gasten na hun verblijf hebben geschreven, en trekt online bezoekers uit de hele wereld, zowel uit de toeristische als de zakelijke markt. Booking.com heeft meer dan 20 jaar ervaring en een team van meer dan 13.000 toegewijde medewerkers in 187 kantoren wereldwijd. Booking.com heeft zijn eigen klantenservice, die 24/7 beschikbaar is om de gasten in hun eigen taal te assisteren en te zorgen voor een uitzonderlijke klantervaring.


Booking.com B.V., opgericht in 1996, bezit en beheert Booking.com(TM), en is onderdeel van The Priceline Group .