Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Kinderen tot en met 17 jaar bezoeken het Princessehof altijd gratis

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden geeft vanaf 2 december gratis entree aan kinderen en pubers tot en met 17 jaar. Zo hoopt het Princessehof museumbezoek van gezinnen te stimuleren. Het nationale keramiekmuseum is onlangs vernieuwd en viert zijn 100-jarig jubileum met een grootse heropening op 2 december. Het museum toont dan een nieuwe presentatie van de vaste collectie Van Oost en West en maar liefst 4 eigentijdse tentoonstellingen.

 

Met de verhoging van de leeftijd voor gratis entree van 12 naar 17 jaar verlaagt het museum de drempel tot museumbezoek in deze leeftijdscategorie. Het Princessehof vindt cultuureducatie erg belangrijk, minstens een keer per jaar organiseert het museum een ontwerpwedstrijd voor klassen uit het voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Ook biedt het museum aan alle basisscholen in Leeuwarden een kleuterprogramma aan waarbij alle leerlingen van groep 1 en 2 op bezoek gaan bij Prinses Marijke. Daar leren ze over het maken en versieren van keramiek en over planten, bloemen en beestjes in de paleistuin. Met de heropening van het museum introduceert het Princessehof ook een nieuw entreekaartje: Voorproefje Princessehof, hiermee kan de bezoeker voor slechts €1,- de gerestaureerde, statige paleiszaal stijlkamer van Maria-Louise en de Fries-aardewerkzaal op de begane grond bezoeken.

 

Vernieuwd museum
Keramiekmuseum Princessehof heropent met een feestelijk openingsweekend op 2 en 3 december. Het museum presenteert dan naast de nieuwe opstelling van de vaste collectie de tentoonstelling In Motion, met grote hedendaagse keramische installaties uit Oost en West, een nieuwe editie van EKWC@Princessehof met Caroline Coolen en twee exposities met nieuw werk van kunstenaar Johan Tahon en van ontwerper Floris Wubben. Met de nieuwe opstelling van de vaste collectie, de splinternieuwe entree met theesalon en kinderatelier, de heringerichte tuin én vier eigentijdse tentoonstellingen is het museum klaar voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.


De verbouwing van Keramiekmuseum Princessehof wordt mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van de BankGiro Loterij, Ir. Abe Bonnema Stichting, Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting, Stichting Dioraphte, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Van Achterbergh-Domhof, Het Nieuwe Stads Weeshuis, Stichting Woudsend Anno 1816, St. Anthony Gasthuis, Meindersma-Sybenga Stichting, Stichting Dorodarte, Leeuwarder ondernemersfonds, GGB Bolhuis Fonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting, Stichting Herbert Duintjer Fonds, Boelstra-Olivier Stichting en KLM.