Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Chef Sang Hoon Degeimbre te gast bij RIJKS®

De in Korea geboren Belg Sang Hoon Degeimbre omschrijft zichzelf graag als wereldburger. Geboren in Korea en opgegroeid in België, opende hij in 1997 zijn restaurant L’air du temps. Ten tijde van de opening had Degeimbre al een uitgebreide loopbaan als sommelier achter de rug (onder andere bij de restaurants Le Pré Mondain, Le Vivier d’Oies en La Truffe). De avond dat zijn restaurant opende was tevens de eerste keer dat hij als professionele kok achter het fornuis stond. Een onorthodoxe, maar in Degeimbres geval zeer succesvolle methode.

 

Degeimbre is een van de voorlopers van de moleculaire keuken. Hij zocht al snel de grenzen op van deze revolutionaire technieken, wat resulteerde in gerechten met twee kenmerkende elementen: veel smaak en een explosieve frisheid. Degeimbres inventieve keuken met Aziatische en moleculaire accenten sloeg aan: in 2000 kreeg zijn restaurant L’air du temps zijn eerste Michelinster, gevolgd door een tweede ster in 2009.

 

In de Gault & Millau restaurantgids heeft het restaurant een notering van 18 (uit maximaal 20) punten. In de editie van 2014 waardeerde Gault & Millau L’air du temps als het beste groenterestaurant van België en chef Degeimbre werd in 2016 uitgeroepen tot ‘Chef van het Jaar’.

 

RIJKS® nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit. Zo kookte het RIJKS® team al samen met Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, London), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (st. John, London),Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali), Dan Hunter (Brae, Melbourne), Kamilla Seidler (Gustu, Bolivia), Florent Ladeyn (Auberge du Vert Mont, Frankrijk), Loïc Villemin (TOYA, Frankrijk) en Jean-Michel Carrette (Aux Terrasses, Frankrijk).

 

RIJKS® X L’AIR DU TEMPS| 12 - 14 JANUARI 2018