Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Expositie popartkunstenaar Luc Verschuuren in Duvelhok

Duvelhok bestaat op de kop af één jaar en viert dat met een kleurrijke expositie van Luc Verschuuren. Van 16 juni tot en met 3 september zal er veel nieuw werk te zien zijn van de popartkunstenaar die werkt in de traditie van Andy Warhol en Roy Lichtenstein, maar zich ook laat inspireren door striptekenaars als Hergé en Alex Raymond. Verschuuren heeft voor deze gelegenheid een speciale sofa ontworpen, voor Social Sofa, die tijdens de opening van de expositie zal worden onthuld.

 

Wie de werken van Luc Verschuuren ziet waant zich in een stripverhaal van flinke afmetingen waarbij zelf het verhaal verzonnen kan worden. Zijn voorliefde voor de strip als uitdrukkingsvorm dankt hij aan zijn verblijf in België, waar hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. België, volgens Verschuuren een surrealistisch land, is steeds blijven fungeren als zijn grootste inspiratiebron.

Kees Kruik
Buiten het schilderen heeft Verschuuren zich ook altijd beziggehouden met Het Stripverhaal. Zo maakte hij twintig jaar lang dagelijks een actualiteitsstrip voor Het Nieuwsblad van het Zuiden, Het Nieuwsblad en het Brabants Dagblad, met in de hoofdrol steevast Kees Kruik. Speciaal voor het eenjarig jubileum heeft Verschuuren voor Duvelhok een vierluik geschilderd van Kees Kruik. Ook heeft hij een popart-etiket ontworpen voor de wijncollectie van Duvelhok.

Informatie
De expositie van Luc Verschuuren in Duvelhok loopt van 16 juni tot en met 3 september 2017. Ga voor openingstijden naar www.duvelhok.com.

Bezoekadres: Duvelhok, St. Josephstraat 133 in Tilburg. Meer informatie over de kunstenaar vind je op www.lucverschuuren.nl.

Over Duvelhok
Duvelhok is een wereld van kunst, cultuur, wetenschap en sociaal ondernemerschap, bijeengebracht in een historische textielfabriek in het hart van Tilburg. Het is een initiatief van sociaal cultureel onderneemster, schrijfster en cabaretière Karin Bruers die het pand in 2014 kocht en renoveerde. De naam is afgeleid van duvelen wat zoveel betekent als wol bewerken. Duvelhok is een extravert en voor iedereen toegankelijk rijksmonument dat in juni 2016 haar deuren opende. Je vindt er onder andere het imposante mozaïekatelier van Social Sofa, expositie- en vergaderruimtes, de Social Salon en binnenkort een eigentijdse High Tea Salon.