Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

‘Interieur & Lifestyle op De Haar’ verlengd

De tentoonstelling ‘Interieur & Lifestyle op De Haar’ op Kasteel de Haar Utrecht wordt wegens grote belangstelling verlengd tot en met 15 december 2016. Bezoekers hebben zo nog twee weken langer de kans om eenmalig de unieke verzameling van ontwerptekeningen van meesterarchitect Cuypers, afkomstig uit Het Nieuwe Instituut, te bewonderen. De combinatie van de verlenging van de tentoonstelling en de kinderactiviteit ‘Kerst op De Haar’ maakt de decembermaand extra feestelijk.

 

Voor het eerst in de geschiedenis toont Kasteel de Haar de originele ontwerptekeningen van meesterarchitect Pierre Cuypers, afkomstig uit de collectie van Het Nieuwe Instituut. Sinds de opening van ‘Interieur & Lifestyle op De Haar’ op 7 september bezochten ruim 20.000 bezoekers de tentoonstelling en zag Kasteel de Haar de bezoekersaantallen met 8% stijgen ten opzichte van vorig najaar. Reden om de bijzondere tentoonstelling te verlengen t/m 15 december 2016.  De tentoonstelling staat ook stil bij de clash tussen de Gotische stijl van Cuypers versus de style Rothschild, die door de puissant rijke barones Hélène de Rothschild in een aantal kamers is doorgevoerd.  Gastconservator Barbara Laan, architectuurhistoricus en publicist over interieurhistorische onderwerpen in boeken en artikelen, stelde de tentoonstelling samen.

 

 

December = feestmaand!

Nadat van 23 t/m 27 november de poorten van De Haar openen voor de sfeervolle Country & Christmas Fair, eindigt Kasteel de Haar het jaar met een spectaculaire kinderactiviteit ‘Kerst op De Haar’. Deze kerstvakantie (25 december t/m 8 januari) nodigen de baron en barones alle kinderen van 4 t/m 10 jaar uit voor een bijzondere kerstervaring op Kasteel de Haar. Er is echter een groot probleem: de kok is zijn recepten kwijt! Onder leiding van een gids gaan de kinderen op een spannende ontdekkingsreis tijdens een rondleiding door de mooiste zalen van het kasteel.

 

In deze zalen lopen wonderlijke figuren rond en zijn aanwijzingen verborgen om de geheime code van het kerstrecept te kunnen ontrafelen. Maak een bezoek aan het kasteel nog iets spannender door langs te komen tijdens een van de speciale lichtjesavonden. Raadpleeg de online agenda voor de beschikbare avondrondleidingen. De ticketverkoop is reeds gestart, wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kinderactiviteit ‘Kerst op De Haar’ is hét uitje van het jaar! 

 

Koop online tickets

Tickets voor de tentoonstelling 'Interieur & Lifestyle op De Haar' en 'Kerst op De Haar' zijn online te koop via www.kasteeldehaar.nl