Boeken algemeen

Theater na de Dam in Singer Laren

Na het succes van de eerste Theater na de Dam voorstelling van afgelopen jaar brengt Singer Laren ook dit jaar op 4 mei, na de dodenherdenking op de Brink in Laren, een bijzondere voorstelling. Op de avond van Nationale dodenherdenking zetten theatermakers en artiesten zich in heel Nederland in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Voor iedereen die behoefte heeft aan meer dan twee minuten stilte.

Wat ik moest verzwijgen van Ariëlla Kornmehl
Leidraad voor de avond is het verhaal van schrijfster Ariëlla Kornmehl opschreven in haar boek 'Wat ik moest verzwijgen'. Een verhaal dat op 17 december 2017 als toneelstuk in Singer Laren in première gaat met Anne Wil Blankers in de hoofdrol. De toneelbewerking is van Edwin de Vries en Ariëlla Kornmehl samen. De regie is in handen van de bekende theater- en televisieregisseur Mette Bouhuijs. Een andere hoofdrolspeler is Willemien Slot, bekend van het toneelstuk Powervrouwen.

'Wat ik moest verzwijgen' is geïnspireerd op de geschiedenis van haar Joodse familie, over de ondergedoken Jet en Misha. Een verhaal over een liefde die niet geuit kan worden. Over een moeder die afstand moet nemen van haar zoon en over een 'foute' man die een liefhebbende vader blijkt te zijn.

Op 4 mei leest Ariëlla voor uit haar boek. De avond wordt geopend door Sean William Bogaers en Brian Abraas van Stichting Dynamic Arts. Aansluitend gaat Ariëlla in gesprek met Edwin de Vries, Willemien Slot en Mette Bouhuijs. De avond wordt afgesloten met een dialoog van Edwin de Vries en Willemien Slot is en voorzien van een muzikale omlijsting.

De netto-opbrengsten van deze avond zullen ten goede komen voor de komende 4 mei herdenkingen op de Brink.

Theater na de Brink, donderdag 4 mei, 21.00 uur, Singer Laren


Theaterkassa
De kaarten zijn € 22,00 en voor Singer supporters € 19,50.
Kaarten kunnen online via www.singerlaren.nl of bij de theaterkassa gekocht worden. De theaterkassa is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11 - 17 uur. Het telefonisch reserveren van kaarten kan tijdens openingsuren op telefoonnummer: 035 - 539 39 33 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..