Hannick Reizen te gast in de Jordaan

De nieuwe Hannick Reizen brochure 2015-2016 biedt reizen naar 16 landen met ruim 40 nieuwe groepsreizen en vele individuele en maatwerk reizen. Het beleven van klassieke muziek op bijzondere locaties in het buitenland staat tijdens de reizen centraal. Ook staat er een aantal evenementen in Nederland gepland zoals de Muziekdag op 21 november en een interessante masterclass op 15 december van dit jaar.

 

Hannick Reizen Muziekdag 2015 in de Jordaan
De traditionele Muziekdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 november in de Noorderkerk van Amsterdam, gelegen in het hartje van de Jordaan. In de sfeervolle kerk woont men een concert bij van vier geselecteerde zangers die hebben deelgenomen aan een jong talentontwikkelingstraject bij de beroemde Nederlandse bariton Maarten Koningsberger. Het voorprogramma van deze dag vindt plaats in het West-Indisch Huis, midden in het centrum van Amsterdam.

Samenwerkingen met partners in de culturele sector
Naast de Stichting Noorderkerkconcerten werkt Hannick Reizen samen met nog een aantal andere concertpodia en muziekinstellingen. Het gezamenlijke doel is een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met klassieke muziekuitvoeringen in Nederland en in het buitenland. Door deze samenwerking kan de reiziger profiteren van diverse voordelen: een korting op een concertserie van het Residentie Orkest, een speciaal Rigoletto-pakket bij Opera Zuid en een gratis inleiding bij de Rijswijkse Schouwburg. Andere partners zijn de Doelen, Klara Festival Brussel, Musica Antica Den Haag en de Toonzetter.

Reizen tijdens de kerstdagen
In de nieuwe brochure wordt een groot aanbod kerstreizen gepresenteerd. De muziekreiziger viert de kerstdagen van 2015 in een gelijkgestemd gezelschap, ontspannen in een stijlvolle omgeving. Nieuw is de kerstreis naar romantisch Hildesheim. Verder vindt men kerstreizen naar de succesbestemmingen als Boedapest, Wenen, UNESCO Werelderfgoedstad Würzburg, voormalige keizerstad Maagdenburg en de historische stad van de vrede Münster. Kerst vieren in Dresden, al 700 jaar bekend om zijn rijke muziekleven, is ook mogelijk. Op www.hannick.nl/kerstreizen is het complete overzicht van kerstreizen te vinden.

Concertreis Luxemburg met topsolisten
Nieuw in het reisaanbod is een 6-daagse reis naar de Philharmonie in Luxemburg. Dirigent en wereldster Gustavo Dudamel en de musici van het Venezolaanse jeugdorkest Simon Bolivar zorgen al enkele jaren voor opschudding binnen de internationale klassieke muziekwereld. Zij zijn immers het grootste succesbewijs van José Antonio Abreu’s systeem. Meer dan 30 jaar geleden richtte Abreu zijn ‘El Sistema’ op, een netwerk van jeugdorkesten waarin straatkinderen wordt geleerd om een instrument te spelen en zo hun kans op een betere toekomst te vergroten. In de prachtige concertzaal speelt het orkest orkestwerken van o.a. Ravel en Stravinsky.

Beluister de Matthäus-Passion in de Thomaskirche
Op Goede Vrijdag 15 april 1729 werd in de Thomaskirche in Leipzig voor het eerst de Matthäus-Passion uitgevoerd. Honderd jaar later werd het werk herontdekt door Mendelssohn en sindsdien zijn Bach en Leipzig onlosmakelijk met elkaar verbonden. De componist werkte 27 jaar als Thomascantor in de stad. Tijdens de reis naar Leipzig kan men op Goede Vrijdag de Matthäus-Passsion in de Thomaskirche beluisteren.