Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Geslaagde eerste editie grootste haringparty van Nederland

De 1e editie van de grootste haringparty van Nederland, ter ere van het 70-jarig bestaan van Vlaggetjesdag in Scheveningen, was een groot succes. Allen aanwezigen genoten van de Hollandse Nieuwe haring. Burgemeester Pauline Krikke gaf de aftrap voor het bekende feestelijke weekend met het in ontvangst nemen van het eerste Burgemeestersharingvaatje. ’s Avonds was het de beurt aan wethouder Boudewijn Revis voor het officiële ‘hapmoment’, dat tevens het startsein wat voor de grootste haringparty van Nederland. Rond 19.00u barstte het feest los met een groots ‘Sing Along concert’ onder leiding van Gregor Bak en live band. De haringparty was een warmloper voor morgen, want dan staat Scheveningen volledig in het teken van het 70-jarig jubileum van Vlaggetjesdag met o.a. een optreden van Volendams trots Jan Smit en een activiteitenprogramma voor jong en oud. Vlaggetjesdag is een gratis toegankelijk evenement in de haven van Scheveningen en wordt sinds 1947 georganiseerd.

 

Scheveningen viert 70-jarig bestaan Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag 2017 bekroont 70 jaar Scheveningse traditie en pakt groots uit. Peter Boelhouwer (directeur DB Evenementen & organisator Vlaggetjesdag) blikt terug op een geslaagde dag; “Wij zijn erg blij dat de vooravond van Vlaggetjesdag, met de grootste haringparty zo’n groot succes was. De verschillende bedrijven die lid zijn van de belangen organisatie van Scheveningen, de ondernemers uit de binnenstad en inwoners uit Den Haag waren vanavond aanwezig. De haringparty heeft bewezen een warmloper te zijn voor Vlaggetjesdag. Morgen staat Scheveningen in het teken van het 70-jarig bestaan met een bomvol entertainmentprogramma voor jong en oud. Wij hebben er zin in!

 

Wethouder Boudewijn Revis bedankt de Scheveningse ondernemers die de haringparty mogelijk hebben gemaakt: “Het is fantastisch dat bedrijven en ondernemers zich zo inzetten voor de feestelijke aftrap van Vlaggetjesdag. De komst van de Hollandse Nieuwe wordt al 70 jaar traditiegetrouw gevierd in de Scheveningse Haven. Het is een traditie waar Den Haag trots op mag zijn en ik kijk er altijd naar uit om dat samen met iedereen te vieren,” aldus Boudewijn Revis.

 

Internationale vlootschouw

Eerder vandaag kwamen traditiegetrouw de schepen aan in de tweede haven van Scheveningen. Naast de Balder, de Aurora (Noordster), Minerva en de Eendracht verwelkomt Vlaggetjesdag dit jaar de NAO Victoria, BOA Esperanza en 4-master Santa Maria Manuela uit Portugal. Na aankomst van deze internationale vlootschouw werd de eerste Burgemeestersharing uitgereikt aan burgemeester Pauline Krikke: “Ik heb met ontzettend veel plezier het burgemeestersharingvaatje in ontvangst genomen. Als haringliefhebber keek ik ieder jaar al uit naar de Hollandse Nieuwe. Als burgemeester van juist deze gemeente is het helemaal een bijzonder moment. De haring was heerlijk vet. Ik vind het geweldig de traditie van Vlaggetjesdag met de Scheveningers te vieren, zeker in dit 70e jubileumjaar, ” aldus burgemeester Pauline Krikke.

 

Programma zaterdag 17 juni jubileumfeest Vlaggetjesdag

Op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 19.00 uur viert Vlaggetjesdag haar 70-jarig jubileum. Men kan culinair genieten bij de Visafslag waar traditiegetrouw de familie Simonis de lekkerste haring en kibbeling serveert en de grootste Vistafel met Noordzee vis. Tevens treden hier tal van Shantykoren op. De dag wordt verder gevuld met o.a. Het Admiraal varen, de Vlootschouw, Nautische Markt, Army Green en Oud Hollandse Kinderspelen maken het tot een dagje uit voor het hele gezin. Op het podium treden naast het Schevenings Visservrouwenkoor, lokale helden zoals RAGMOB, Volendams trots Jan Smit en wordt de dag afgesloten met Captain Midnight XL.

 

Over Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag is in 1947 ontstaan als viering van de eerste vangst van de Hollandse Nieuwe. Al 70 jaar komt heel Nederland traditiegetrouw samen op de kade in Scheveningen voor een feestelijk ontvangst van de nieuwe haring. In aanloop naar deze dag staat Scheveningen vanaf zaterdag 10 juni t/m zaterdag 17 juni in het teken van live optredens, spetterende modeshows, culinaire genot, interessante workshops en wordt er gevaren met Oud Vissers. Vlaggetjesdag is een jaarlijks gratis toegankelijk evenement in Scheveningen. Meer informatie: http://www.vlaggetjesdag.com/