Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Chocolade proeven met de internationale top

Op zaterdag 24 oktober vindt de 5e editie van het jaarlijkse Origin Chocolate Event plaats, hét chocoladefestijn voor liefhebbers en fijnproevers! Presentaties, proeverijen en stands met exclusieve chocolades in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

 

Proeverijen en presentaties
Het proeven van origine chocolade is vergelijkbaar met het proeven van de beste soorten koffie en wijn. Tijdens het evenement zijn er vele proeverijen en masterclasses van internationaal befaamde chocolademakers en -experts zoals onder andere Diego Badaró (AMMA), Bertil Akesson (Akesson’s), Martin Christy (Seventy%) en Clay Gordon (Thechocolatelife.com). Het is mogelijk om bijzondere smaakcombinaties te proeven van origine chocolades met gin, rum, kaas, honing, Madeira, speciaal bieren en koffie.

Voorafgaand aan het evenement vindt een speciaal chocolade diner plaats in het nieuwe restaurant van het Tropenhotel, het Grand Cafe de Tropen.

‘Chocolate - The Reference Standard’
Speciale gast is de Duitse chocolade-expert en auteur Georg Bernardini. Hij komt nu naar Nederland om zijn nieuwe boek ‘Chocolate - The Reference Standard’ te presenteren, met daarin 4000 chocoladereviews van 550 chocoladeproducenten uit 70 landen en hij vertelt ons waar hij op let tijdens het proeven.

Ontmoet internationale top chocolademakers
Dit is een unieke gelegenheid om de crème de la crème van de internationale chocoladewereld te ontmoeten en de boeiende verhalen achter de chocolade van de chocolademeesters zelf te horen. Deze prijswinnaars van de gerenommeerde ‘Academy of Chocolate’ en de ‘International Chocolate Awards’ komen onder andere uit Ecuador, Brazilië, Peru en Madagaskar. En uit eigen land bean-to-bonbonmaker Alexandre Bellion (Chocolaterie Atelier Alexandre), die volgens Bernardini tot de top 25 van de wereld behoort.

Een dag om veel te leren, je te laten inspireren en vooral om te proeven.