Kerst

Krijn Verwijs Yerseke B.V. vervoert kreeften per container in het Aquaviva leefsysteem

Donderdag 8 juni 2017 is de eerste Aquaviva container met levende kreeften gearriveerd in Yerseke. Krijn Verwijs Yerseke B.V. is daarmee de eerste importeur van kreeften die op deze wijze worden vervoerd. Krijn Verwijs Yerseke B.V. is continu bezig met het zoeken naar de beste producten wereldwijd ten aanzien van kwaliteit, kweekmethodes, transport en innovatie. Dit voortdurende onderzoek resulteert in een constante kwaliteit en aanvoer van de beste producten. Transport van kreeft per zeecontainer die de natuurlijke omstandigheden nabootst past in dit streven. 

 

Aquaviva is een leefsysteem voor kreeften dat ontwikkeld is door CMA CGM en EMYG. Aquaviva containers zijn ontworpen door biologen om een natuurlijke en stress-vrije omgeving te creëren Deze nieuwe generatie containers maakt het mogelijk voor het veilig vervoeren van levende kreeften in hun oorspronkelijke water en behoud van hun natuurlijke habitat. De ontwikkeling van deze innovatie is gebaseerd op CMA CGM's Reefer specialistische expertise en de unieke technologie INNOPURE®. Deze technologie is ontwikkeld door EmyG Environnement & Aquaculture, een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in professionele waterfiltratie gewijd aan de kwaliteit van levende schaal- en schelpdieren. Door de jarenlange samenwerking met EMYG heeft KVY de kans om in dit project deel te nemen

 

Voordelen:

  • Lagere carbon foot print dan bij luchtvracht. Ter vergelijking: zeevervoer: 406g CO2-emissie per kg of 133g CO2-emissie per teu (container) per km. Luchtvracht: 672g CO2-emissie per teu per km (dat is 4 x lager)
  • Verbeterde leefomstandigheden voor de kreeft tijdens het transport, verblijf sluit aan bij natuurlijke leefomstandigheden.
  • Sterke reductie van sterfte als gevolg van transport
  • Door de wereldwijde samenwerking tussen de lokale visser / handelaar in Canada, het vervoersbedrijf uit Frankrijk en de importeur uit Nederland kan de tracebility volledig gewaarborgd worden