Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Het Emma Kinderziekenhuis krijgt een bijzonder kerstcadeau

Een grote verrassing voor de kinderen van het Emma kinderziekenhuis. De kinderen hebben een bijzonder kerstcadeau gekregen van de stichting Merlin WonderWens. Het cadeau is een mobiele speelunit ter waarde van ruim 10.000 euro. Het kinderziekenhuis is daarmee één van de tien ziekenhuizen ter wereld die het cadeau in ontvangst zal krijgen.


Veel kinderen kunnen door een ernstige ziekte, handicap, of andere ziekten niet genieten van het soort dagje uit dat anderen als vanzelfsprekend beschouwen. Merlin’s WonderWens brengt daar verandering in. De liefdadigheidsinstelling verzorgt die kinderen en hun gezinnen een magische en onvergetelijke dag bij de attracties van Merlin Entertainments, waaronder Madame Tussauds en The Dungeons. Dit doen ze door vrijkaartjes te geven, financiële ondersteuning te bieden en andere hartverwarmende acties te organiseren. Bovendien werken ze ook aan verschillende leuke acties en speelprojecten in ziekenhuizen. Deze acties zijn bedoeld voor kinderen die te ziek zijn om een leuk dagje uit te gaan.

Dit jaar zijn er voor die kinderen die te ziek zijn zelf een attractie te bezoeken, tien mobiele speelunits gemaakt. In de mobiele unit zit een TV scherm, PlayStation, Lego, Duplo en nog meer spellen. Eén van de speelunits staat sinds vandaag in het Amsterdamse kinderziekenhuis.

Het Emma kinderziekenhuis is twee jaar geleden na een verbouwing van vijf jaar heropend. De oude gele muren hebben plaats gemaakt voor een wat kindvriendelijker design. De kinderen kunnen naar school, ouders kunnen blijven slapen en er is zelfs een theater. De mobiele speelunit past perfect bij de nieuwe stijl van het kinderziekenhuis.

Over Merlin Entertainments Group

Merlin Entertainments is het grootste Europese entertainmentbedrijf dat actief is in Europa. Merlin beheert 123 attracties in 24 landen over vier continenten. Ze streven ernaar memorabele ervaringen te bieden door wereldberoemde en lokale attracties te bieden aan miljoenen bezoekers. In Amsterdam beschikt Merlin over The Amsterdam Dungeon en Madame Tussauds.

                       
Over Merlin’s WonderWens

Merlin Entertainments heeft een speciaal liefdadigheidsfonds opgericht genaamd Merlin’s WonderWens. Dit fonds is opgericht om kinderen met een ernstige ziekte of handicap de kans te bieden om een bezoek te kunnen brengen aan onze attracties of hen deel te laten nemen aan een soortgelijke belevenis die past bij hun situatie. Naast entreekaarten voor de attractie kan een vergoeding worden gegeven voor reis- en verblijfkosten. Op die manier willen zij hen een magische belevenis geven waardoor de kinderen een dag kunnen vergeten dat ze ziek zijn.