Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Paul van Vliet ontsteekt kerstboom Koninklijke Schouwburg

Cabaretier Paul van Vliet ontsteekt op woensdag 6 december om 17.00 uur de kerstboom bij de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Ook spreekt hij zijn kerstwens voor de stad uit. Dit doet hij samen met regisseur Eric de Vroedt van Het Nationale Theater en Appie El Massaoudi van de Haagse Markt. Na het uitspreken van elke wens wordt symbolisch een kerstbal in de kerstboom gehangen. Naast de Haagse kopstukken is er ook voor de inwoners van Den Haag een mogelijkheid om een kerstwens uit te spreken voor de stad. Dit kan vanaf vrijdag 8 december tot maandag 18 december via babbelboxen uitgerust met camera's in de foyers Theater aan het Spui, Koninklijke Schouwburg en op de Haagse Markt. Daarnaast zijn er nog drie momenten waarop Haagse prominenten hun kerstwens uitspreken in de foyer van de Koninklijke Schouwburg of Theater aan het Spui.

Programma

Zondag 10 december om 15.00 uur: Posthoorn-columnist Henk Bres en Leo van Leo's Koffiehuis in het Laakkwartier. Locatie: foyer Koninklijke Schouwburg.

Woensdag 13 december om 19.30 uur: rabbijn Marianne van Praag en Lucien Kembel, directeur van theaters Diligentia en Pepijn. Locatie: foyer Theater aan het Spui.

Zondag 17 december om 14.30 uur: Karima Sahla van Steunpunt Sabr en wijkagent Ron van Ommeren. Locatie: foyer Koninklijke Schouwburg.

Aan het eind van de kerstperiode worden alle wensen door Het Nationale Theater aan de Haagse burgemeester Pauline Krikke aangeboden.

Den Haag is HOT

De kerstwensenactie sluit aan bij de voorstelling 'Den Haag is HOT' die op maandag 18 december te zien is in De Koninklijke Schouwburg. Tijdens de HOT-avonden staan prominente Hagenaars met hart voor de stad letterlijk op het podium. Dit keer vertellen behangkoning John van Zweden, ADO-voetballer Tommie Beugelsdijk, historica Valika Smeulders en oud-burgemeester Wim Deetman in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018 over hun fascinatie voor Den Haag, hoe de stad vroeger was en hoe de stad er volgens hen in de toekomst uit moet gaan zien. Daarnaast spreken acht lijsttrekkers deze avond hun wens voor de stad uit. Naast het gesprek met deze vier markante inwoners van Den Haag onder leiding van Radio1-journalist Jellie Brouwer, de HNT-huisband en acteurs van Het Nationale Theater op muzikale en theatrale wijze van hun liefde voor de stad getuigen.