Get Adobe Flash player
Kerst
Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Flor Y Sabor helpt eerlijke boer

De Rotterdamse ondernemingf Flor Y Sabor steunt eerlijke boeren in Zuid-Spanje bij het behoud van hun eeuwenoude olijfgaard en zet daarbij de lekkerste, versgeperste olijfolie voor u op tafel. Een eigen, Spaanse olijfboom adopteren? Dat kan.

 

Flor Y Sabor is waar Spanje voor staat: de geur en smaak van het land en eerlijk, ecologisch en vooral heerlijk eten. In 2013 kwam Flor Y Sabor in contact met het bijzondere leven van Spaanse boeren en hun heerlijke, pure olijfolie. Al snel werd Flor Y Sabor geraakt door de denkwijze van de boeren, hun werkwijze en manier van leven: eerlijk, traditioneel en met respect voor de natuur.


Geïnspireerd door de boeren wil Flor Y Sabor helpen om tradities en eeuwenoude olijfgaarden te behouden en wil zij een brug bouwen tussen liefhebbers van heerlijke fairtrade producten en deze hardwerkende, eerlijke en gepassioneerde landbouwers.

De feiten
Omdat grote winkelketens steeds vaker olijfgaarden opkopen, komen de eeuwenoude olijfbomen steeds vaker in gevaar. Sommigen manipuleren de ingrediënten om de olie altijd hetzelfde te laten smaken en zo goedkoop mogelijk aan de man te kunnen brengen. Brussel en de Spaanse overheid sluit de ogen voor deze schadelijke werkwijze en maken het voor de boeren steeds moeilijker om hun pure, ecologische olijfolie te produceren en te verkopen.

Adopteer een olijfboom
Wilt u de ecologische Spaanse boeren steunen? Dat kan! Voor slechts honderd euro per jaar (inclusief BTW) adopteert u een eigen olijfboom op één van de eeuwenoude boomgaarden in de provincie Andalusië. U krijgt een certificaat met daarop het nummer van uw olijfboom, een foto én de coördinaten van de locatie van uw boom in de gaard. Van de oogst ontvangt u ieder jaar vier liter ecologische, extra virgin olijfolie van de eerste, koude persing en krijgt u eenmalig een handige schenkfles cadeau. Tevens houdt Flor Y Sabor u een paar keer per jaar op de hoogte met een nieuwsbrief.

Als u in Zuid-Spanje bent kunt u te allen tijden uw eigen boom bezoeken. De gastvrije en aardige boer Juan en zijn vader zijn altijd in voor een praatje!

Leuke weetjes

  • Veel van de olijfbomen die u kunt adopteren zijn rond het jaar 700 geplant. Deze bomen zijn maar liefst dertienhonderd jaar oud, en geven nog steeds prachtige en grote olijven. Het klimaat, de olijven, de bodem, de ligging en het water in de omgeving maken het mogelijk om unieke olijven te verbouwen.
  • De adoptie-olijfgaarden zijn geheel ecologisch gecertificeerd. Dat houdt in dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
  • Olijfolie wordt al sinds de oudheid gebruikt in talloze gerechten en is één van de meest gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen die er bestaat. Het helpt bij het ontgiften van het lichaam en is rijk aan onverzadigde vetzuren, goed voor hart en bloedvaten. Ook is olijfolie rijk aan vitamine E, een belangrijke antioxidant.
  • Olijfbomen zijn niet belastend voor het milieu en groeien alleen op grond die niet geschikt is voor andere (landbouw)doeleinden. Er wordt één keer per jaar geoogst, meestal tussen september en november.
  • De olijfolie van Flor Y Sabor wordt  in de keukens en op de  tafels van diversen (sterren)restaurants gebruikt, zoals bij Amarone en Aan de Zweth te Rotterdam