Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Riverford Organic Farmers koopt 40.000 'lelijke' citroenen op

De Britse maaltijdboxenleverancier Riverford Organic Farmers heeft ruim 40.000 biologische citroenen opgekocht die te 'lelijk' waren om in de supermarkt verkocht te worden. Twee grote retailers weigerden het fruit af te nemen. Riverford is het echter niet eens met dergelijke onnodige voedselverspilling en besloot dan ook de acht pallets Spaanse citroenen op te kopen.

 

'Belachelijk voedseleisen'

Klanten die de citroenen aan hun box willen toevoegen krijgen te horen dat ze er geen bezwaar  moeten hebben tegen wat oneffenheden die ze kunnen tegen komen bij de verwerking van het fruit. 
 
"Dit is weer een voorbeeld van ons onzinnige voedselsysteem, waar men vergeten lijkt te zijn dat er etenswaren geproduceerd worden en geen keukenornamenten zijn", legt James Negus van Riverfords Sacrewell Farm uit.
 
"De vruchten hebben wat groene plekken door de geringe verschillen in dag- en nachttemperaturen en ook wat onregelmatigheden op de schil als gevolg van hagelschade."
 

Verder zijn de citroenen rijp, smakelijk, sappig en aromatisch. Omdat Riverford meent dat producenten eerlijke prijzen voor hun producten moeten ontvangen, hebben zij de citroenen niet met korting gekocht.

Meer informatie: www.riverford.co.uk