Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Cocktailbar in rijksmonument Odeon

In september maakten de Nederlands bartenders Tess Posthumus en Timo Janse bekend een locatie te zoeken voor een eigen cocktailbar. Die locatie werd gevonden in het rijksmonument Odeon aan Singel 460 in hartje Amsterdam. Flying Dutchmen Cocktails opent half december haar deuren voor publiek.

 

De perfecte locatie vinden in een maand. Hoe doe je dat? Voor Tess Posthumus, al 3 jaar in de top 10 beste bartenders ter wereld, en Timo Janse ging dat niet zo makkelijk als het lijkt. “Al drie jaar praten we over een eigen bar en ruim twee jaar zijn we actief op zoek. En dan kom je soms voor verrassingen te staan”, vertelt Posthumus. Een gokkastverplichting die daags voor het tekenen boven water komt, of een achtergehouden VVE-document dat een volledig funderingsherstel blijkt te bevatten. Het bericht uit september waarin Posthumus en Janse pandeigenaren opriepen zich te melden kwam dan ook niet uit het niets.


Flying Dutchmen Cocktails
Het duo kan er inmiddels om lachen. Janse: “Door naar buiten te brengen dat we op zoek waren, hebben we publiciteit gekregen en dat bleek te werken.” Na de oproep ontplofte de mailbox. Tientallen tips kwamen binnen, waaronder een bericht van Bert van der Leden van IQ Creative over de prachtige locatie Singel 460. Posthumus en Janse huren de voorkamer, waar eerder biercafé Hoppa gevestigd was.

 

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Sinds 2009 werkte ze bij de Amsterdamse bar Door 74. Haar talent is niet onopgemerkt gebleven: Tess won diverse nationale competities en werd in 2013 de internationale winnaar van The Mixing Star van Disaronno. In 2015 werd ze bij de Diageo World Class niet alleen de beste van Nederland, tijdens de wereldfinale in Kaapstad werd Posthumus uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide. Tess reist als freelance hospitality professional de wereld over en is verantwoordelijk voor ‘Best Hotel Bar Amsterdam’ The Tailor in NH Krasnapolsky en VANE Skybar in NH Collection Eindhoven Centre. Tess wordt internationaal ingehuurd als consultant, ontwikkelt signature cocktails, vertelt wekelijks over cocktails op BNR Nieuwsradio en schrijft oa elke maand voor Delicious, Vrienden Magazine en horeca vakblad Misset Horeca. Haar eerste boek Cocktails met Tess is onlangs gepubliceerd door Carrera Culinair en ook haar eigen lijn met cocktailshakers ligt sinds deze zomer in de winkels.


Timo Janse startte in 2000 in de horecawereld en maakte sindsdien minimaal 600.000 cocktails, gaf in meer dan 24 landen seminars en is bestuurslid van de Nederlandse Bartenders Club. Janse werkte sinds 2008 (jaar van opening) als manager van de internationaal gerenommeerde cocktailbar Door 74 en won de afgelopen jaren vele nationale en internationale cocktailprijzen. Ook is Janse verantwoordelijk voor de non-alcoholische cocktail competitie Shake It! en is hij de auteur van het gelijknamige non-alcoholische cocktailboek.Gezamenlijke projecten
Sinds 2017 organiseren horeca profs Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen Amsterdam Cocktail Week. Een week lang geven de meest toonaangevende bars van Amsterdam workshops en ontwikkelen zij signature cocktails en longdrinks in samenwerking met een alcoholisch en non-alcoholisch drankmerk. Alles om de nog steeds bestaande drempel van de cocktail te verlagen en de non-alcoholische variant het podium te bieden die het verdient. Naast Amsterdam Cocktail Week is het duo eigenaar van Perfect Serve Barshow, de jaarlijkse beurs voor high end horeca die 27 en 28 mei 2018 voor de vijfde keer plaats zal vinden in de Westerunie. Ook vertegenwoordigen Timo Janse en Tess Posthumus sinds 2016 Difford’s Guide NL, het online bartender platform diffordsguide.com met een database van meer dan 4000 cocktail recepten en een miljoen bezoekers per maand.
Half december opent cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails in het rijksmonument Odeon aan Singel 460 in Amsterdam.