Promotiecampagne kinderassortiment

Run op uber pittige druppeltjes van Tabasco

Vanaf vandaag is de allerpittigste pepersaus van Tabasco® tijdelijk ook verkrijgbaar voor Nederland. Eerder kwam deze Scorpion sauce al op de markt in thuisland Amerika en was binnen no time uitverkocht. De saus, op basis van de hete schorpioenpeper, guave, ananas en tabascopepers is maar liefst twintig keer pittiger dan de originele Tabasco® pepersaus. Het flesje komt in gelimiteerde oplage alleen in de Europese webshop ter beschikking.

 

Scoville-schaal

 

De pittigheid van pepers wordt uitgedrukt in Scoville-schaal. Om een idee te geven van mild tot heet, scoort bijvoorbeeld Sambal Oelek zo'n 2.000 op deze schaal. Een flesje Tabasco® Regular tikt op die schaal de 5.000 aan. De Scorpion sauce zit op 100.000. Er is veel getest door de specialisten in het Tabasco® laboratorium. Eerdere pogingen met een combinatie van ghostpeppers en scorpionpeppers werden afgewezen omdat de typisch herkenbaarheid van Tabasco verloren ging. Schorpioenpepers (in pure vorm 2 miljoen op de scoville-schaal) in combinatie met tabascopepers geeft de perfecte balans. Dankzij de toevoeging van de zoetheid van guave en ananas wordt de ongetemde heetheid van de saus mooi afgerond en goed verteerbaar. Voor de echte liefhebbers uiteraard.

 

Receptuur

De receptuur en samenstelling van de Tabasco® Regular pepersaus is al 150 jaar onveranderd. De producenten van de befaamde pepersaus, de familie McIlhenny, ziet een ontwikkeling in voorkeuren en eetpatronen. Volgens John Simmons, Sr. Manager of Agriculture binnen het concern: “Wij blijven innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ingrediënten om te voldoen aan de ontwikkelingen van de smaak van de consument en van het culinaire landschap”. Naast de originele rode saus van tabascopepers introduceerde het bedrijf al eerder de mildere groene Jalapeño saus, de gematigde pikante, zoet gerookte Chipotle saus, en de hetere Habanero saus.

 

Tips

 

De uber hete druppeltjes geven een extra smaaksensatie aan gerechten zoals scrambled eggs, soepen, sausen en stoofschotels. Net als de Tabasco®Regular geven slechts enkele druppeltjes een intensere smaakbeleving. Alleen hierbij geldt: Geniet, maar gebruik met mate!

 

TABASCO®Scorpion Sauce is EXCLUSIEF verkrijgbaar in de Europese webshop: https://countrystore.tabasco.eu/tabascor-scorpion-sauce  prijs: € 8,95 /148 ml