Promotiecampagne kinderassortiment

Startup Minibrew start met officiële verkoop

Na een succesvolle crowdfunding campagne via Indiegogo en twee jaar hard werk zijn de eerste MiniBrew BETA machines via de website te bestellen. De winnaar van de Sprout StartUp Of The Year 2016 verkiezing, verwacht de eerste machines in de lente van 2017 uit te leveren. Dit werd natuurlijk gevierd met bier op het kantoor in Utrecht. 

Twee jaar geleden hadden oprichters Olivier van Oord en Bart van de Kooij het idee om een bierbrouw machine te maken waarmee je op een simpele wijze thuis bier kan brouwen. Geen gedoe meer met potten en pannen maar een machine die al het (vieze) werk voor je opknapt. Nu twee jaar later, vier prototypes en honderden testen verder is de MiniBrew het enige all-in-one apparaat dat daadwerkelijk bier kan brouwen.

 

Hoe werkt de machine?

De volautomatische MiniBrew is gestuurd door een app. Na het vullen van de mout, hop en water neemt de software het over door een simpele druk op je telefoon. Na een brouwproces van slechts 3,5 uur kan de gist worden toegevoegd en begint het fermenteren. Het enige wat nu rest, is wachten tot de gist zijn natuurlijke werking doet en de ingrediënten worden omzet in een home-made biertje. Nadat dit gebeurd is krijgt de gebruiker via de app een bericht dat het bier uit de MiniBrew getapt kan worden.

 

De ontwikkeling

De ontwikkeling van de MiniBrew is de laatste tijd in een stroomversnelling geraakt. Na diverse prototypes wordt er nu getest met de BETA machine. De komende weken wordt de BETA machine verder getest en tevens wordt gestart met de bouw van de andere BETA machines voor de Indiegogo BETA  backers, de crowdfundcampagne die MiniBrew succesvol heeft gehouden.

 

Over MiniBrew

MiniBrew is een volautomatische bierbrouw machine waarmee iedereen professionele kwaliteit speciaal bier mee kan maken. Het apparaat combineert sensor technology and slimme software zodat het brouwen, koelen, filteren en fermenteren van het bier volledig automatische gaat en keer op keer professionele kwaliteit haalt. De MiniBrew wordt bestuurd door een app op je telefoon. MiniBrew werd in 2014 opgericht door Olivier van Oord en Bart van de Kooij met de visie om het bierbrouwen makkelijk toegankelijk te maken en om grenzen te laten vervagen als het gaat om het drinken van bier. Met MiniBrew maak je elk bier ter wereld in jouw machine thuis. Oliver van Oord heeft meer dan 15 jaar ervaring als ondernemer in branding en product design. Bart van de Kooij zijn achtergrond ligt in de product innovatie en business strategy.

 

www.minibrew.io