Boeken algemeen

Krachtige solar oplader met zonnewijzer

Met de Biolite Solar Panel 10+ zit je nooit meer zonder stroom. Zelfs als de zon al achter de bergen is verdwenen laad je je smartphone op dankzij de ingebouwde accu met een capaciteit van 3000 mAh. Het uitvouwbare zonnepaneel heeft een 360 graden kickstand waardoor je het op elk terrein kunt plaatsen. Met de geïntegreerde analoge zonnewijzer bepaal je vervolgens de juiste stand, zodat je altijd een optimale opbrengst hebt van de zon.

 

 

 

Met dit zonnepaneel van 10 Watt per uur kun je je telefoon, tablet, camera of lamp opladen, waar en wanneer dit ook maar nodig is. Eenvoudig, dankzij de USB-uitgang. Je smartphone is in één uur tijd volledig opgeladen. Ideaal tijdens een meerdaagse wandeltocht of kampeervakantie.

 

Licht van gewicht
BioLite heeft het gebruiksvriendelijk design van de Solar Panel 10+ gecombineerd met een minimalistisch materiaalgebruik. Het resultaat is een ultradun en lichtgewicht paneel. In plaats van hinderlijke plastic behuizing te gebruiken, zijn de monocrystalline zonnepanelen ontworpen met het gepatenteerde bonding-systeem. Dankzij de handige ogen is het paneel eenvoudig op een rugzak te bevestigen, zodat je ook tijdens het wandelen je apparatuur kunt bijladen.

 

Informatie
BioLite Solar Panel 10+ is verkrijgbaar bij de outdoorspeciaalzaak en diverse wegshops. Winkeladviesprijs € 149,95. Ook verkrijgbaar in een 5+ uitvoering, ad € 89,95 Ga voor meer informatie naar www.Technolyt.nl.

Specificaties:
Gewicht: 558 gr
Hoogte: 20,8 cm
Breedte: 2 cm
Lengte: 26 cm
Capaciteit: 3000 mAh
Input: Micro-USB
Uitgang: USB
Output: 10 Watt per uur

 

Over BioLite
De missie van BioLite is om Energy Everywhere ™ te brengen – vooral in ontwikkelingsgebieden in Afrika en India – met revolutionaire producten op het gebied van koken, opladen en verlichting. Vanuit een duurzaam business model (Parallel Innovation) wil BioLite de wereld veranderen en energie en rookvrije branders zo breed mogelijk beschikbaar maken. Drie miljard mensen koken op rokerig open vuur, vaak binnen, waardoor elk jaar vier miljoen mensen vroegtijdig komen te overlijden. Dat was aanleiding voor Jonathan Cedar en Alec Drummond om de BioLite HomeStove te ontwikkelen. Hun aanpak is niet gebaseerd op filantropie (korte termijn) maar op een duurzaam business model: Parallel Innovation (lange termijn). Dat wil zeggen dat BioLite haar opbrengsten uit de ‘westerse’ outdoormarkt investeert in een duurzame business in ontwikkelingsgebieden. Ze zijn gestart in 2009, en al meer dan 20.000 gezinnen koken met HomeStoves, waardoor meer dan 70.000 mensen binnen schonere lucht inademen. Meer informatie vind je op www.bioliteenergy.com waar je ook het Annual Impact Report 2016 kunt downloaden.