Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Nederland hondenpoepvrij met Hondenpoep app

Poep aan je schoen is ergernis nummer één in Nederland. Nu is er een gratis app waarmee de poepdichtheid van Nederland in kaart wordt gebracht: de Hondenpoep app. Met deze app kan iedereen die een hondendrol tegenkomt een foto van de hondendrol maken en daarmee automatisch de locatie van de hondendrol vastleggen. En de locatie van de hondendrol als waarschuwing vervolgens delen met zijn/haar sociale netwerk. De locatie en de foto zijn direct te zien op www.poepkaart.nl. De Hondenpoep app is ontwikkeld door MZOEM Reclamebureau en Het Internetgilde.De Hondenpoep app is een participatiesamenleving app en heeft als doel dat we met elkaar alle straten in Nederland hondenpoepvrij krijgen. Met de Hondenpoep app willen we een maatschappelijke discussie losmaken met als doel de baasjes van de honden te bewegen om de hondenpoep van hun hond met een zakje op te rapen en in de afvalbak te doen. Gewoon, zoals het hoort. Niet alleen op straat, maar ook op de grasveldjes, dat is wel zo fijn voor de kinderen die er spelen.

Hondenpoep opruimen heeft alleen maar voordelen:

  • Je staat nooit meer in de hondenpoep
  • De wielen van je kinderwagen, rollator, rolstoel blijven schoon
  • Je huis blijft dus schoon
  • Honden worden minder snel ziek, want er worden minder hondenziektes verspreid
  • Dat scheelt je een extra gang naar de dierenarts en tijd en geld


Opruimen is niet gênant, maar juist stoer
Gelukkig ruimen de meeste hondenbezitters de drol netjes op. Maar een hardnekkige minderheid geneert zich als ze de drol van van hun favoriete huisdier (moeten) oprapen. Het is juist stoer als je het wel doet. Mensen waarderen het zeer. Dus gewoon oprapen die drol.

Hoe werkt het?
Op www.poepkaart.nl zie je de kaart van Nederland. Op die kaart staan poeptags. Elke poeptag is geplaatst door iemand die de gratis Hondenpoep app op zijn/haar mobiele telefoon heeft geïnstalleerd en de drol heeft getagd. Wij vragen je dus om elke drol die je tegen komt op straat te taggen met de gratis Hondenpoep app op je telefoon. Het lijkt vies, maar het went snel en het is voor een goed doel. Op die manier brengen we met elkaar de hondenpoepdichtheid van Nederland in kaart. En op die manier vragen we aandacht voor dé irritatie nummer 1 van Nederland: poep aan je schoen. We hopen dat mensen door deze actie in dialoog komen met elkaar zodat we met z'n allen de hondendrol uit het straatbeeld kunnen laten verdwijnen.