Promotiecampagne kinderassortiment

Restaurant Bottles en Royal Hotels, een sterk duo

 

Jens en Bart Hoogstad zijn al de derde generatie achter de kookpotten van het in de streek hoog aangeschreven restaurant Bottles in Sas van Gent. Het zijn horeca-uitbaters in hart en nieren met nog twee restaurants in Vlaanderen en een waaier logeermogelijkheden her en der in hun thuisbasis onder de verzamelnaam Royal hotels.

 

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

Er was eens een grootvader, die in Sas van Gent een brasserie opende. Het werd zowel voor mensen uit de streek als voor het groeiend aantal toeristen een echte 'place to be'. Tot op een dag … grootvader onverwacht overleed en zijn zoon – de vader van Jens en Bart – de zaak hals over kop moest overnemen. Dat moest anders en daarom zond papa zijn twee zonen naar een hotelschool met internaat over de grens, in Hoogstraten. Daar leerden ze meer dan koken en opdienen. Ze geraakten er ook in de ban van het hotelwezen.

 

Restaurant Bottles

 

Onwillekeurig trekt het trendy interieur van Bottels zowel over dag als vooral 's avonds de aandacht van alle passanten in de Gentsestraat.  In de regio geniet dit vernieuwend restaurant naam en faam omwille van  haar verfijnde keuken op basis van streekproducten. De eigen smaak van de opeenvolgende seizoenen manifesteert er zich in de steeds wisselende menukaart. Restaurant Bottles won dan ook terecht al de 'Zilveren Oester' in 2010 en was tweemaal winnaar van de Restaurantweek Zeeland. Restaurant Bottles serveert met eenzelfde gastvrijheid zowel een verzorgd kopje koffie, als een eenvoudige lunch of uitgebreid meergangen diner.

 

Wijn van het huis

 

Met de jaren stelde Bottles één van de meest uitgebreide wijnkaarten van Nederland samen. Vinoloog Jens geeft  in een inloopklimaatkast graag tekst en uitleg over zijn bijzondere wijncollectie. In het restaurant verduidelijkt de spreuk 'Sine qua non' dat een perfect aangepast wijntje onontbeerlijk is bij een goede maaltijd. Op speciale Wining & dining-dagen serveert hij na een aperitief om 18u30 – in combinatie met acht kleine gerechtjes – de bijhorende wijnen uit het land of de streek van het thema van de avond. Voor echte wijnfanaten organiseert hij twee maal per jaar zes lesavonden. Jens neemt zijn cursisten dan mee door de complete wijnwereld van Frankrijk en Italië tot de nieuwste wijnlanden.

 

Royal hotels

 

Verspreid over meerdere locaties in het stadje biedt Royal hotels 51 ruime kamers aan, waaronder 19 appartementen met eigen keuken en woonkamer en één of twee slaapkamers. Een recent renovatieprogramma nadert haar voltooiing. Alle kamers bieden alle modern comfort en verder kunnen de gasten gebruik maken van zwembad en sauna of fietsen huren. Voor hun inclusief ontbijtbuffet verzamelen alle logés in de achterbouw van restaurant Bottles. Decoratieve koetjes en weidelandschappen geven een landelijk karakter aan deze ruimte, die daardoor zowat de antipode vormt van het trendy restaurant.

 

Arrangementen

 

Restaurant Bottles en Royal hotels bundelen hun respectievelijke sterke kwaliteiten in een aantal attractieve arrangementen. Het arrangement 'Enjoy Belgium' benut de pieds à terre van Jens en Bart in België . Het laat zijn gasten van twee walletjes eten met op de dag van aankomst een 3-gangenmenu in Bottles en op de tweede dag een 3-gangen keuzemenu in het grill-restaurant 'De parel' in het Belgische Watervliet. In samenwerking met andere lokale diensten is het grensoverschrijdend activiteitenaanbod bijna even grenzeloos. Om begrijpelijke redenen vereist zo'n arrangement à la carte voorafgaand overleg.

www.royalhotels.nl

www.restaurantbottles.com