Foto © Westtoer APB

 

Gaan skiën zit er deze winter niet in. Maar waarom risico lopen en zo ver wegtrekken als er ook kortbij van alles te beleven valt? Het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek bieden een mooi alternatief aan om op een veilige manier een winteruitstap te plannen. Vandaag verkennen we Diksmuide.

 

 

Winterlicht in Diksmuide

Haal je muts, handschoenen en sjaal uit de kast en maak je klaar voor een winterse uitstap richting Diksmuide. In het centrum van de Boterstad geniet je van een warme, gezellige sfeer terwijl je net daarbuiten uren wandelt in de uitgestrekte natuur van de Westhoek. Vanaf 4 december betovert Winterlicht het centrum van Diksmuide. Tijdens een sfeervol verlicht parcours van 2 kilometer struin je door de binnenstad en snuif je de kerstsfeer op. Onderweg ontdek je enkele raadsels. Los je die goed op, dan kraak je de wintercode en krijg je misschien wel een leuke verrassing toegestuurd. De kleinste bezoekers leven zich helemaal uit dankzij de winterbingo. Vergeet ook geen foto te nemen aan de levensgrote ‘Diksmuide’-letters op de Grote Markt. Post je selfie op sociale media met de hashtag #diksmuide en maak kans op een mooie prijs.

 

Foto © Westtoer APB

Een flinke wandeling

Wie in de mood is voor een flinke wandeling haalt z’n hart op in De Blankaart. Dit waterrijke natuurgebied vind je tussen Oostvleteren en Diksmuide, in het hart van de IJzervallei. Op een oppervlakte van meer dan honderd hectare struin je tussen moerassen en weilanden. Je stippelt er zelf je tocht uit of rijgt de highlight aaneen langs de Blankaartwandelroute. Ook de kids gaan graag mee op pad dankzij de buggyvriendelijke wandelpaden. Tip: neem zeker je verrekijker mee want heel wat vogels brengen hier de winter door.

 

Lekker eten?

Diksmuide gonst van de lekkere adresjes. Heel wat chefs laten je met hun takeaway ook thuis of op je hotelkamer genieten van hun creaties. Zo zijn er de moderne Franse keuken van Bistro Père et Mère, het grillmenu van Restaurant Lettenburg en de verfijnde streekgerechten van’t Notarishuys.